FOLLOW US: facebook twitter

ΟΑΕΔ-Κοινωφελής εργασία: Δυο μέρες άδεια το μήνα για τους ωφελούμενους

Ημερομηνία: 04-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Τι αλλάζει με την παράταση του προγράμματος

Μέχρι δύο ημέρες τον μήνα δικαιούνται άδεια οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Οι άδειες αυτές σε περίπτωση μη χρήσης δεν αποζημιώνονται. Γι αυτό και με την νέα τετράμηνη παράταση που πήρε η δράση 8/2018 μπορεί κάποιος να αξιοποιήσει την άδεια του κατά το τετράμηνο παράτασης.

Για τις παραπάνω ημέρες απουσίας δεν περικόπτονται οι αποδοχές των Ωφελουμένων του Προγράμματος.

Επίσης για τις γονικές άδειες ισχύει ακριβώς το ίδιο, δηλαδή 1 επιπλέον μέρα άδειας. Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν οι Ωφελούμενοι δικαιούνται να απουσιάζουν δύο εργάσιμες ημέρες μηνιαίως και για την περίοδο της παράτασης.

Απαιτείται δε συμπλήρωση αίτησης από τον Ωφελούμενο, η οποία υποβάλλεται προς έγκριση στον Επιβλέποντα Φορέα. Τα έντυπα αίτησης απουσίας των Ωφελουμένων και της έγκρισης του Επιβλέποντος Φορέα συνοδεύουν τα έντυπα παρουσιολογίου, υπογεγραμμένα από τους Ωφελούμενους και τον υπεύθυνο του αρμόδιου φορέα.

Στην περίπτωση που ο Επιβλέπων Φορέας για υπηρεσιακούς λόγους δεν συναινέσει στην αίτηση απουσίας του Ωφελουμένου, τότε οι μέρες απουσίας μεταφέρονται στον επόμενο μήνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος