FOLLOW US: facebook twitter

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Ε. Τουρνάς, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο για την 25η Μαρτίου

Ημερομηνία: 25-03-2022 | Συντάκτης:

Σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την Εθνική Παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου 1821 , παρέθεσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος την καθιερωμένη δεξίωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων. Με κάθε επισημότητα ο κ. Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε τον κ. Τουρνά και τους προσκεκλημένους του, μεταξύ των οποίων η βουλευτής Ηλείας ΝΔ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, η υπεύθυνη Τομέα Πολιτισμού ΝΔ για την ΠΔΕ Αριστέα Παπαδοπούλου, εκπρόσωποι της Μητρόπολης Ηλείας, των Σωμάτων Ασφαλείας του νομού, συλλόγων κ.α.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, ευχήθηκε προσωπικά χρόνια πολλά στον υφυπουργό για την ονομαστική του εορτή και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην πόλη του Πύργου που φέτος γιόρτασε με κάθε λαμπρότητα, μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεων, την Εθνική επέτειο. Αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης, ενημέρωσε τον κ. Τουρνά για την ένδοξη Μάχη του Πύργου του 1821, η επέτειος της οποίας θα γιορταστεί και φέτος στις 3 Απριλίου, και τους ήρωες της περιοχής. Και φυσικά από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι προτάσεις και η ενημέρωση για τον σχεδιασμό της αντιπυρικής περιόδου, καθώς όπως τονίστηκε εκατέρωθεν, η περιοχή μας έχει δεχτεί τις περισσότερες καταστροφές από φυσικά φαινόμενα.

Ο κ. Αντωνακόπουλος πρόσφερε το αναμνηστικό δώρο της πόλης στον κ. Τουρνά όπως και το Ιστορικό βιβλίο για τα γεγονότα που σημάδεψαν την Ηλεία την περίοδο της Επανάστασης τονίζοντας μεταξύ άλλων «Αναφερθήκαμε για τη συμμετοχή του Πύργου του 1821, η οποία δεν είχε ποτέ καταγραφεί ενώ είναι πολύ σημαντική. Με την φροντίδα του Δήμου και τη συμβολή του ιστορικού κ. Λάμπρου εκδώσαμε αυτό το βιβλίο, ένα έντυπο αποδεικτικό στοιχείο αυτής της περιοχής στον μεγάλο απελευθερωτικό αγώνα».

«Η χώρα μας πυλώνας σταθερότητας»Με τα πιο θερμά λόγια και βαθύτατα συγκινημένος για την υποδοχή, ευχαρίστησε ο κ. Τουρνάς τον δήμαρχο Πύργου, υπογραμμίζοντας πως είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στον Πύργο για τις εορταστικές εκδηλώσεις. «Νιώθω βαθιά συγκίνηση γιατί βρίσκομαι εδώ, στο Μοριά, απ’ όπου ξεκίνησε η Επανάσταση που οδήγησε στην απελευθέρωση του έθνους μας. Η λέξη «ελευθερία» είναι συνυφασμένη με το DNA του Έλληνα. Η 25η Μαρτίου είναι μια κορυφαία στιγμή της σύγχρονη ελληνικής ιστορίας, γιατί τότε μπήκαν οι βάσεις και ξεκίνησε η δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Σήμερα βιώνουμε μια κατάσταση πολύ ανησυχητική. Παρ’ όλα αυτά η χώρα μας προβάλλει ως ένας πυλώνας σταθερότητας που έχει μια ισχυρή δημοκρατία και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες εγγυόνται και την εθνική κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα. Ταυτόχρονα, προχωράμε στις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ειρήνη σε συνεργασία με τους φίλους συμμάχους και εταίρους οι οποίοι συμμερίζονται τις ίδιες θεμελιώδεις αξίες με μας περί ανθρωπισμού, ελευθερίας, δημοκρατίας, διεθνούς δικαίου. Πιστεύω ότι από την πλευρά μας θα πρέπει να μείνουμε πιστοί και ενωμένοι σ’ αυτές τις αξίες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας».

Αναφορικά με τη προστασία της περιοχής από ακραία καιρικά φαινόμενα, ο υφυπουργός σημείωσε «Όσον αφορά την περιοχή σας, που είναι πολύ ευαίσθητη, προσπαθούμε να την οχυρώσουμε και να δράσουμε προληπτικά. Θα έρθουμε και την επόμενη εβδομάδα να δούμε πώς θα εφαρμόσουμε τα σχέδια προστασίας. Κάνουμε έναν καλό σχεδιασμό και θα προσπαθήσουμε να τον εφαρμόσουμε στο 100% για να μην έχουμε τις καταστροφές των προηγούμενων ετών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος