FOLLOW US: facebook twitter

Ο «χάρτης» του νέου ΕΝΦΙΑ

Ημερομηνία: 27-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία
Προ των πυλών τα φετινά εκκαθαριστικά, καθώς το αργότερο έως τις 31 Αυγούστου θα έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet

Στην τελική ευθεία µπαίνει η έκδοση των φετινών εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων ΕΝΦΙΑ. Το αργότερο έως τις 31 Αυγούστου οι περίπου 7 εκατοµµύρια φορολογούµενοι που διαθέτουν ακίνητη περιουσία πρόκειται να δουν στο Taxisnet την «πράξη διοικητικού προσδιορισµού» του φόρου ακινήτων, όπως ονομάζεται τυπικά το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που θα δουν οι ιδιοκτήτες στον φετινό ΕΝΦΙΑ σε σχέση µε τον περσινό. Ο φόρος θα είναι µειωµένος µεσοσταθµικά κατά 22% σε σχέση µε το ποσό που βεβαιώθηκε στους φορολογούμενουςµε το εκκαθαριστικό του 2018. Οι µικροϊδιοκτήτες, οι οποίοι θα δουν στα εκκαθαριστικά τους τον ΕΝΦΙΑ µειωµένο κατά 30%. Η µεσαία τάξη θα δει µείωση της τάξης του 20%, αλλά και όσοι έχουν ακίνητη περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ θα δουν τον ΕΝΦΙΑ µειωµένο κατά 10%.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι των νέων εκκαθαριστικών

Κατά 50% µειωµένο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των οποίων το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο µέλος. Σύμφωνα µε τη νέα απόφαση, ως συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το άθροισμα του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος του συζύγου, της συζύγου και των εξαρτώμενων τέκνων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος