FOLLOW US: facebook twitter

«Ο Θάνατος του Αστρίτη & άλλες Ιστορίες»: Παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Κανελλόπουλου στο Κτήμα Μερκούρη

Ημερομηνία: 22-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Στην κατάμεστη αίθουσα τέχνης και πολιτισμού του Κτήματος Μερκούρη, παρουσιάστηκε το βιβλίο «O θάνατος του Αστρίτη και άλλες ιστορίες» του Ηλείου λογοτέχνη Δημήτρη Κανελλόπουλου. Το κοινό ήταν εκεί για να ακούσει τα όσα με ιδιαίτερο τρόπο ανέφεραν οι ομιλητές στο πάνελ το οποίο πλαισίωσαν σημαντικές παρουσίες από το χώρο του πολιτισμού.

Το όμορφο αυτό μεσημέρι στο κτήμα πρώτη πήρε το λόγο η εκδότρια του Οίκου Κίλχη Γιώτα Κριτσέλη, που δεν χρειάστηκε πολύ για να εγκλιματιστεί με τον χώρο που πραγματικά αποπνέει πολιτισμό σε κάθε γωνιά του. Μίλησε με θέρμη για τον συγγραφέα και για το έργο του και έδωσε τη σκυτάλη στον Χρίστο Κανελλακόπουλο που καλωσόρισε τόσο το κοινό όσο και τον συγγραφέα και τα μέλη του πάνελ, τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Ελένη Σκάβδη, τον επίκουρο καθηγητή της νεοελληνικής φιλολογίας, Γιάννη Ξούρια που παρουσίασαν το βιβλίο και την ηθοποιό Φίλια Κανελλοπούλου που ανέγνωσε αποσπάσματα.

«Είμαστε μες στο φθινόπωρο και τι μπορεί να είναι πιο ευχάριστο από το να ξεκινάς ή να τελειώνεις τη μέρα σου διαβάζοντας ένα από τα δέκα μικρά διηγήματα που περιέχει το πραγματικά έξοχο βιβλίο του Δημήτρη Κανελλόπουλου το οποίο όπως λέει ο ίδιος αποτελεί προϊόν αφύπνισης της μνήμης για τον γενέθλιο τόπο του.

Οι εκδόσεις Κίχλη και το Κτήμα Μερκούρη το παρουσιάζουν σήμερα στο κοινό της Ηλείας.

Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος είναι ένας πολύ αγαπητός και αξιόλογος λογοτέχνης με μια πλούσια διαδρομή στα γράμματα.

Έλκοντας την καταγωγή  του από την ωραία ορεινή Νεμούτα και έχοντας ταξιδέψει και σπουδάσει έξω από τα σύνορα αλλά και στη χώρα μας, θήτευσε για πολλά χρόνια και στην εκπαίδευση και στη λογοτεχνία ενώ διακονεί τον τελευταίο αυτό χώρο με πλούσιο και πολυσχιδές εκδοτικό έργο.

Το περιοδικό Οροπέδιο που εκδίδει από το 2006 με υψηλού επιπέδου λογοτεχνική ύλη αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα από τα ελάχιστα ενεργά πνευματικά δημιουργήματα που τιμούν τον τόπο μας και ακτινοβολούν πανελλαδικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κανελλακόπουλος.

Ιδιαίτερα η κα Σκάβδη στάθηκε στις γλαφυρές περιγραφές του βιβλίου και ανέλυσε από τη δική της οπτική συνολικά το δημιούργημα του Δημήτρη Κανελλόπουλο που όπως η ίδια ανέφερε αν και συντοπίτης, τον γνώρισε κυρίως μέσα από το έργο του…

Μεταξύ άλλων στην χθεσινή παρουσίαση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Λάμπης Καφύρας και βεβαίως πολύς κόσμος και άνθρωποι που αγαπούν τις τέχνες και τα γράμματα και πάντα στηρίζουν τις αξιόλογες εκδηλώσεις στο κτήμα Μερκούρη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος