FOLLOW US: facebook twitter

Ο Σύλλογος Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης & Πολιτισμού – Η Ολυμπιάδα για την Παγκόσμια Ημερίδα της γυναίκας

Ημερομηνία: 09-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η ισότιμη θέση των γυναικών στην κοινωνία, είναι δρόμος κερδισμένος με αγώνες… και στους αγώνες αυτούς, είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα….Η 8η Μαρτίου γιορτάζεται ως ημέρα μνήμης και τιμής, στις γυναίκες του κόσμου, που διαχρονικά αγωνίζονται κατά των έμφυλων ανισοτήτων.

Η γιορτή αυτή, υπενθυμίζει στις νεώτερες γενιές γυναικών την ανάγκη να συνεχίσουμε τους αγώνες, γιατί είναι πολλά ακόμα να κατακτηθούν. ..

Χρειάζονται ακόμα πρωτοβουλίες και αποτελεσματικές πολιτικές, που θα εξαλείψουν κάθε είδους ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα και θα εγγυηθούν την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών, σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής..

Εκτός από τους κοινωνικούς αγώνες, η γυναίκα αγωνίστηκε για την ίση αντιμετώπιση της ελεύθερης ψυχής και του λαμπρού της πνεύματος.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι προάγουν τον πολιτισμό και αναδεικνύουν την πολιτιστική προσφορά της καθημερινής γυναίκας. Από τα περίτεχνα υφαντά του αργαλειού, μέχρι τα ευφάνταστα σχέδια στα κέντηματα και στα ρουχα, Αλλά και στα καθημερινά αντικείμενα, η γυναίκα καταθέτει τη φαντασία της και συμμετέχει δυναμικά στην ευημερία τον πολιτισμό και την πρόοδο ….

Είναι πολλά ακόμα να κατακτηθούν, πολλές ταλαντούχες γυναίκες να αναδειχθούν, για ένα κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες, καλύτερο και δικαιότερο.

Και εμείς από την δική μας πλευρά πρέπει να βάλουμε το λιθαράκι μας σε αυτό!!!! ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ σε όλες τις ΓΥΝΑΊΚΕΣ !!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος