FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία: 12-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

-Στη διευρυμένη νομαρχιακή στο ΕΚ Πύργου παρέστη η Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Η επανεκκίνηση, η συσπείρωση και η ανασυγκρότηση είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο επικείμενο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Πύργου η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του Κόμματος.

Συνοδευόμενη από τον συντονιστή Παναγιώτη Φλεβοτόμο και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, Αννίτα Λάκκα και Σπύρο Λαμπρινό, η κ. Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε συνοπτικά στον «οδικό χάρτη» του συνεδρίου, ο οποίος μεταξύ άλλων και περιφερειακό συνέδριο στην Ηλεία, και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει πίσω του την εσωτερική κρίση και βαδίζεις προς την επανεπιβεβαίωση της πολιτικής του ταυτότητας ως κόμματος της σύγχρονης Αριστεράς, με στόχο την προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, στεκόμενη ιδιαίτερα στο πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο και στα ελλιπή μέτρα για τον περιορισμό του πληθωρισμού, θέτοντας τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: δίκαιο φορολογικό σύστημα, το εισόδημα, την ασφάλεια των πολιτών, την πολιτική προστασία και τη στέγαση και την κοινωνική κατοικία.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε πως κρίσιμη καμπή είναι  οι ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου.«Οι Ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση για την αποτύπωση της κοινωνικής και πολιτικής δυναμική», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το συνέδριο, ανέφερε ότι συγκροτήθηκε η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή καθώς και επιτροπές επεξεργασίας των πολιτικών θέσεων και του προγράμματος, ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία της θίγοντας τα τοπικά θέματα της Ηλείας, όπως η κατάργηση των πανεπιστημιακών σχολών και οι ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία.

Στην ανάγκη ανασυγκρότησης με στόχο την ισχυρή και δυναμική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ αναφέρθηκε χθες από το Εργατικό Κέντρο Πύργου,

Τη συνέντευξη προλόγισε ο συντονιστής Παναγιώτης Φλεβοτόμος, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσυνεδριακές διαδικασίες και στην ανάγκη ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος