FOLLOW US: facebook twitter

Ο Πολιτισμός «στρατοπεδεύει» για μια ακόμα  χρονιά στο Επιτάλιο!

Ημερομηνία: 12-06-2023 | Συντάκτης:

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Πολιτισμού Επιταλίου «Επί της Αλός» με πολλές και ξεχωριστές εκδηλώσεις


Αέρας πολιτισμού πνέει για μια ακόμα χρονιά στο Επιτάλιο, όπου ο  δραστήριος «Επί της Αλός» Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει το 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Επιταλίου «Επί της Αλός» με μια σειρά πολύ ξεχωριστών εκδηλώσεων που θα απολαύσει ο κόσμος την καλοκαιρινή περίοδο. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσίασε χθες το Δ.Σ του Συλλόγου, όπου η πρόεδρος κ. Ρόη Βελισσάρη αναφέρθηκε στους στόχους και το πλαίσιο των εκδηλώσεων. Όπως είπε « Κάθε χρόνο προσπαθούμε για κάτι καλύτερο, κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο αλλά πάντα έχοντας σε πρώτη προτεραιότητα  την παροχή ποιοτικών εκδηλώσεων, που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του τόπου και της ευρύτερης περιοχής.  Τέχνες, διασκέδαση, έρευνα, αθλητισμός και εκπαίδευση, διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι μερικά από τα στοιχεία της φετινής διοργάνωσης του φεστιβάλ μας.  Πυλώνας των δράσεων και της ομαδικής δουλειάς για την παραγωγή έργου, η έδρα μας, το Αρχοντικό Μαστροβασιλόπουλου. Το στολίδι αυτό του χωριού μας που προσπαθούμε αποδίδοντας φόρο τιμής και  μνήμης στους αείμνηστους ιδιοκτήτες του – να το προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού και να παρεμβαίνουμε με διακριτικότητα και σεβασμό σε ό,τι χρειάζεται για την συντήρηση και την ανάδειξή του.»

Δημιουργία Ντοκιμαντέρ

Ειδική αναφορά έκανε η κ. Βελισσάρη, στην δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ψυχή από Πέτρα» το οποίο θα παρουσιάσει μέσα από μαρτυρίες κατοίκων του χωριού και ντοκουμέντα από παλιά έγγραφα, την ζωή, το έργο και την προσφορά στον τόπο,  του Αριστείδη Μαστροβασιλόπουλου, ιδιοκτήτη του Αρχοντικού Μαστροβασιλόπουλου. «Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του χωριού, κατοίκους, ετεροδημότες και  ομογενείς  που με ενθουσιασμό, συγκίνηση και μεγάλη ευχαρίστηση δέχτηκαν να μας μιλήσουν για τον «αφέντη Αρίστο»όπως τον αποκαλούσαν.. Επίσης, να ευχαριστήσουμε τον κ. Χρήστο Κωνσταντόπουλο, πρόεδρο της ΚοινΣΕπ Φεστιβάλ Ολυμπίας, για την παραχώρηση κάμερας για τις ανάγκες των γυρισμάτων.  Στο προσεχές διάστημα και όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα, θα γίνει αναλυτική αναφορά και παρουσίαση του ντοκιμαντέρ καθώς και ξεχωριστή μνεία στα πρόσωπα και τους φορείς που μας στηρίζουν.”

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αναφέρθηκε στη συνέχεια η  κ. Ράνια Τζαβάρα,  Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων «Επί της Αλός» .

Το 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ ανοίγει την αυλαία του την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ. με τα εγκαίνια της έκθεσης «Εικαστικοί διάλογοι». Μια συλλογική έκθεση έργων τέχνης εκπαιδευτικών εικαστικών της Ηλείας που θα φιλοξενηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Αρχοντικού Μαστροβασιλόπουλου.

Το Σάββατο 15 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ. θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «GROUPTHERAPY» από την Θεατρική Ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας,  στο Δημοτικό Σχολείο Επιταλίου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Ένα εξαιρετικό έργο, μια ψυχοθεραπευτική κωμωδία, βασισμένη στο κινηματογραφικό έργο «ΤΟΚ ΤΟΚ» του ΛωράνΜπαφύ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα. “Είχαμε την χαρά  – τόνισε η κ. Τζαβάρα- να τους απολαύσουμε τον Μάιο στην Αμαλιάδα. Ήταν εξαιρετικοί. Πολύ πολύ γέλιο αλλά και δυνατά μηνύματα για τις σχέσεις των ανθρώπων και κυρίως  για τις έννοιες της ενσυναίσθησης και της φιλίας.»

Την Δευτέρα 24 Ιουλίου σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας, θα απολαύσουμε τον καταξιωμένο τραγουδιστή Γιάννη Χαρούλη στο θέατρο Ολύμπια, στο Φλόκα. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης έρχεται μαζί με την παρέα του να ανταμώσουμε ξανά και να τραγουδήσουμε μαζί του αγαπημένα τραγούδια. «Δεν έχουμε δυστυχώς ακόμα την δυνατότητα να φιλοξενούμε καλλιτέχνες τέτοιου βεληνεκούς στο χωριό μας, για αυτό και επιλέξαμε την συνεργασία με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας..Ευελπιστούμε να αλλάξει αυτό  και το παλεύουμε ήδη..! Να ευχαριστήσουμε για την συνεργασία τον δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας, Γιώργο Γεωργιόπουλο, την πρόεδρο της Κοινωφελούς του δήμου, Ρόη Αντωνοπούλου καθώς και την υπεύθυνη για τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας, Ηρώ Ρήγα.»

Το Σάββατο 29 Ιουλίου έρχονται στο Επιτάλιο οι «Όρτσα». Ένα μουσικό σχήμα που θα μας κρατήσει συντροφιά για αρκετές ώρες με παραδοσιακή μουσική, έντεχνα, λαϊκά και νησιώτικα τραγούδια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Παιδόκοσμο Επιταλίου και γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πύργου.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου, στο Αρχοντικό Μαστροβασιλόπουλου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του Θεόδωρου Οικονόμου ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Επιτάλιο.

Στις 13 του Αυγούστου  θα  πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μια αθλητική εκδήλωση για παιδιά αλλά και μεγάλους που θα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου μικρής απόστασης και ποδηλατοβόλτα με διαδρομή Επιτάλιο – Αλφειούσα  – παραλία Επιταλίου. Η δράση θα έχει και εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, καθώς  οι συμμετέχοντες  θα ενημερωθούν για τα οφέλη του δάσους και την προστασία του περιβάλλοντος από εκπρόσωπο δασικής υπηρεσίας της περιοχής μας.

Στις 19 Αυγούστου ημέρα Σάββατο στον «Ηχόκηπο» του Αρχοντικού Μαστροβασιλόπουλου  το Φεστιβάλ υποδέχεται τον τραγουδοποιό, τον μουσικό συνεργάτη του Νικόλα Άσιμου, τον δημιουργό των «Βατράχων», Γιώργο Αραπάκη, με έντεχνα  και ροκ τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει.  

Την δεύτερη Κυριακή του Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί ο  3Ος Διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής. « Μια εκδήλωση – θεσμός πλέον για το χωριό μας που αναγκαστικά μετατίθεται για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, καθώς  στην πλατεία του Επιταλίου καθ΄όλη την διάρκεια του καλοκαιριού θα εκτελούνται έργα για την ανάπλασή της. Εφόσον ο στόχος μας είναι μέσα από τις εκδηλώσεις να ζωντανεύουμε το χωριό και να υπάρχει κίνηση στους δρόμους και τα μαγαζιά του με την προσέλκυση επισκεπτών, δεν θέλαμε να κάνουμε την εκδήλωση σε τοποθεσία  μακριά από το κέντρο του χωριού. Οπότε, ραντεβού τον Σεπτέμβριο για τον γλυκό διαγωνισμό μας στην καινούργια  πλατεία.!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia