FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Ο πολίτης μπορεί να αισθάνεται ασφαλής»

Ημερομηνία: 05-04-2024 | Συντάκτης:

-Τριήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού με επισκέψεις στα Σωφρονιστικά Καταστήματα και επιθεώρηση του υπό κατασκευή νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος Κρήτης ΙΙ

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε το 3ήμερο 1,2 και 3/4/2024 στην Κρήτη, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κα. Δήμητρα Λυγούρα.

Αρχικά, ο κ. Υφυπουργός επισκέφθηκε το υπό κατασκευή Σωφρονιστικό Κατάστημα Κρήτης ΙΙ, στην Νεάπολη Λασιθίου, όπου επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής και είχε συζητήσεις με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, από τους οποίους ζήτησε να ακολουθήσουν πιστά τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και να εκπληρώσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις, έγκαιρης παράδοσης του έργου. Όπως είπε ο Υφυπουργός, υπάρχει ήδη σημαντική πρόοδος στις εργασίες, ενώ αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι να παραδοθεί το έργο το συντομότερο δυνατόν, και μέσα στον συμβατικό χρόνο υλοποίησής του.

Στόχος ένα σύγχρονο σωφρονιστικό σύστημα

«Θέλουμε αυτό το έργο να αποτελέσει πολύ σύντομα μια πραγματικότητα, έτσι ώστε να καταφέρουμε να εκσυγχρονίσουμε το Σωφρονιστικό Σύστημα στην Κρήτη. Στόχος μας είναι ένα νέο, σύγχρονο, Ευρωπαϊκό, ανθρωποκεντρικό Σωφρονιστικό Σύστημα και σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινούμαστε, όχι μόνο με την μετεγκατάσταση του μεγαλύτερη Σωφρονιστικού Καταστήματος της χώρας, του Συγκροτήματος του Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, αλλά και εδώ στην Περιφέρεια, όπου συνεχίζουμε με ένα πολύ μεγάλο έργο για την περιοχή», ανέφερε ο κ. Υφυπουργός.

Ανάμεσα σε όλες τις υπηρεσίες που επισκέφθηκα στην Α.Δ., ήταν και το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας, όπου κατά το έτος 2023 τα στελέχη αντιμετώπισαν 410 περιστατικά καταγγελιών. Είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύουμε και αυτές τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Υφυπουργός.

Τέλος, σε ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφους, σχετικά με το αν μπορεί ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής, μετά και τα τελευταία γεγονότα στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, ο κ. Υφυπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Θέλω να τονίσω, ότι ο πολίτης μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Κάθε περιστατικό που συμβαίνει πάντοτε διερευνάται πολύ προσεχτικά, προκειμένου να μην αφήνουμε καμία σκιά να υπάρχει, ενώ προσπαθούμε να κάνουμε συνεχώς καλύτερη την Ελληνική Αστυνομία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος