FOLLOW US: facebook twitter

Ο Πλεύρης παρουσιάζει τη δική του πραγματικότητα: «Δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση στα νοσοκομεία»

Ημερομηνία: 09-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Για τον Θάνο Πλεύρη όλα βαίνουν καλώς και όλα βρίσκονται υπό έλεγχο στα νοσοκομεία, ασχέτως αν το εναπομείναν υγειονομικό προσωπικό κρούει το καμπανάκι για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν με τους ασθενείς να διασωληνώνονται πλέον εκτός ΜΕΘ και τα ράντζα να έχουν ξαναπάρει τη θέση τους στους διαδρόμους μιας και τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει ασφυκτικά.

Ο υπουργός Υγείας, θέλησε για ακόμα μία φορά να παρουσιάσει μια άλλη πραγματικότητα που όλα είναι σε τάξη. Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση αλλά υπάρχουν περιοχές που πιέζονται» και επέμεινε ότι υπάρχουν ακόμα 180 κλίνες ΜΕΘ κενές σε όλη την χώρα. Ο ίδιος προέβλεψε ότι κάποιες περιοχές θα επιβαρυνθούν κι άλλο όπως η Θεσσαλία και η Βόρεια Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι και η Αττική θα πιεστεί περισσότερο.

Ερωτηθείς για τις φωτογραφίες και βίντεο με στοιβαγμένους ασθενείς σε ράντζα, που κυκλοφορούν,  απάντησε κυνικά ότι «οι εικόνες που κυκλοφόρησαν είναι από νοσοκομεία της Αθήνας, και προήλθαν από την πίεση εφημερίας από non covid περιστατικά». Τα ράντζα που βλέπουμε στα νοσοκομεία υπάρχουν μόνο στις εφημερίες. Μετά όλοι μεταφέρονται σε κλίνες, επέμεινε ο Θάνος Πλεύρης.

Παράλληλα, συμμερίζεται την άποψη που έχουν κι άλλα μέλη της κυβέρνησης και την έχουν εκφράσει και δημόσια σχετικά με τον εισηγητικό και μόνο ρόλο που έχει η επιτροπή. Η επιτροπή «είναι εισηγητικό όργανο, που σεβόμαστε. Τα μέτρα τα αποφασίζει η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την επιτροπή, και θα κινούνται στην κατεύθυνση του ελέγχου της κινητικότητας και της δραστηριότητας των ανεμβολίαστων και όχι της τιμωρίας των εμβολιασμένων που νοσούν λιγότερο».

Σχετικά με την επιστράτευση γιατρών ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα είμαστε αρχικά σε πλήρη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα», προσθέτοντας ότι έχουν δοθεί κλίνες από ιδιωτικές κλινικές. Επανέλαβε ότι έχει γίνει πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς, όπως είπε «ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.

Αν όμως μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας δεν προσέλθουν οικειοθελώς οι ιδιώτες για να καλύψουν τα κενά, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών».

documentonews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος