FOLLOW US: facebook twitter

Η Ο.Π. Αμαλιάδας υπέγραψε τα νέα συμφωνητικά για την τομάτα

Ημερομηνία: 04-03-2021 | Συντάκτης:
-Ολοκληρώθηκε η πώληση του κλάδου τοματικών προϊόντων της Unilever (μαζί και του εργοστασίου Γαστούνης) στην ΜΙΝΕΡΒΑ
-Η Unilever καθησύχασε τους τοματοπαραγωγούς ότι παρά τη διαδικασία πώλησης η συμφωνία τους ισχύει στο ακέραιο

Στα χέρια της ΜΙΝΕΡΒΑ περνάει πλέον η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas για την πώληση του κλάδου τοματικών προϊόντων, που περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα Pummaro και Pelargos, όπως και το εργοστάσιο τομάτας της Γαστούνης, καθώς οι δύο εταιρίες προχώρησαν σε συμφωνία με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης, ενώ το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου τοματικών προϊόντων θα μεταφερθούν στον νέο ιδιοκτήτη.

Μετά τις ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις στην ελληνική αγορά βιομηχανικής τομάτας με την νέα αυτή εξέλιξη, ένα μεγάλο κομμάτι των καλλιεργητών τομάτας στον Ηλειακό κάμπο, θα έχει πλέον να κάνει με μια νέα εταιρία κολοσσό, που υπόσχεται ότι φιλοδοξεί να αναπτύξει ακόμα περισσότερο την συγκεκριμένη αγορά.  Ωστόσο, την Τρίτη το μεσημέρι, η Ο.Π Αμαλιάδας, υπέγραψε τα συμφωνητικά που εκκρεμούσαν για την φετινή καλλιεργητική σεζόν του 2021 με την Unilever καθώς η συμφωνία πώλησης της εταιρίας θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Ο πρόεδρος της Ο.Π Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος μιλώντας στην Πρωινή, τόνισε ότι η φετινή συμφωνία για τους τοματοπαραγωγούς μέλη της Ομάδας, προβλέπει για την τιμή της τομάτας αύξηση της τάξης των 2 ευρώ σε κάθε κατηγορία, αλλά και  μικρή αύξηση των ποσοτήτων που θα απορροφήσει φέτος το εργοστάσιο της Γαστούνης, καθώς πέρυσι είχαν υπογράψει για  8.600 τόνους ενώ φέτος για 9.200 τόνους.  Ο κ. Βαλιανάτος ανέφερε ακόμα ότι μετά την πώληση της Unilever στην ΜΙΝΕΡΒΑ δεν αλλάζει κάτι για τους Ηλείους τοματοπαραγωγούς που ήδη ξεκίνησαν την καλλιέργεια βιομηχανικής τομάτας ( τα φυτά μπήκαν ήδη στα θερμοκήπια για να μεταφυτευτούν στην ύπαιθρο) και αυτό το επιβεβαιώνουν και με επιστολή τους προς τον ίδιο,  που υπογράφουν τα διευθυντικά στελέχη της Unilever, ο κ. Γιώργος Μαυραγάνης και οκ Δημήτρης Ευεθυμιόπουλος ( Διευθυντής προμήθειας τομάτας εργοστασίου pummaro της Γαστούνης), καθησυχάζοντας την Ο,Π και τους τοματοπαραγωγούς ότι η μεταξύ τους συμφωνία συνεχίζεται κανονικά.

Ειδικότερα στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

“Αγαπητέ κύριε Βαλιανάτο, σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής επικοινωνίας μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρεία μας ολοκλήρωσε τη στρατηγική επαναξιολόγηση των τοματικών προϊόντων της στην Ελλάδα.

Αφού εξετάσαμε όλες οι πιθανές εναλλακτικές, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη των μαρκών και της κατηγορίας, αποφασίσαμε να προβούμε σε πώληση και σήμερα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε πως καταλήξαμε σε συμφωνία με την εταιρεία ΜινέρβαΑ.Ε..Η πώληση περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα Pummaroκαι Pelargos, καθώςκαι το εργοστάσιο της Γαστούνης και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του κλάδου και την παραγωγή μακροπρόθεσμης αξίας. Η καλλιέργεια της τομάτας για τις ανάγκες του εργοστασίου της Γαστούνης συνεχίζεται κανονικά και ισχύουν όλοι οι συμφωνηθέντες όροι  στην συνεργασία μας.

Μέχρι 17 Ιουλίου οι προσφορές για αγορά της Μινέρβα Ελαιουργική - Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί

Πιστεύουμε ότι η Μινέρβα είναι η πλέον κατάλληλη για το μέλλον των τοματικών προϊόντων και του εργοστασίου στη Γαστούνη, καθώς έχει την πρόθεση να επεκτείνει και να αναπτύξει τις μάρκες, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνες επιπεδο.

Η συμφωνία προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021, οπότε και θα σας ενημερώσουμε εκ νέου.”

Τέλος να σημειώσουμε ότι η Ο.Π Αμαλιάδας μετά την υπογραφή των συμφωνητικών και με την δεύτερη εταιρία, την Unilever και το εργοστάσιο της Γαστουνης με το οποίο συνεργάζεται εδώ και χρόνια συμβολαιακά για την παροχή πρώτης ύλης και αφού έχουν προηγηθεί τα συμβόλαια με την ΚΥΚΝΟΣ, προβλέπεται  να υπάρξει αύξηση των στρεμμάτων καλλιέργειας βιομηχανικής τομάτας για το 2021 που συνολικά θα κινηθεί μεταξύ  55.000- 60.000 ίσως και 70.000 τόνων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος