FOLLOW US: facebook twitter

Πλάνο για ενεργειακή κοινότητα από τον δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 04-03-2021 | Συντάκτης:
-Στόχος η δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας

Τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας σχεδιάζει ο δήμος Πύργου, με στόχο να μειώσει αισθητά το κόστος λειτουργίας του και κατ’ επέκταση τις οφειλές προς τη ΔΕΗ. Το πλάνο είναι σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, αρμόδια στελέχη της δημοτικής αρχής έχουν ήδη εξετάσει δύο εκτάσεις υποψήφιες για υπενοικίαση καιχωροθέτηση της ενεργειακής κοινότητας, οι οποίες είναι εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Πύργου –στην πεδινή ζώνη- και εκτιμάται ότι πληρούν τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές που απαιτεί η νομοθεσία.

Επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να εκπονηθεί η σχετική μελέτη και να υποβληθεί φάκελος για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με αρχικό στόχο να ενταχθούν στην ενεργειακή κοινότητα κυρίως οι δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου, ώστε να μειώσουν το κόστος λειτουργίας.

Ο τωρινός σχεδιασμός προβλέπει δημόσιο χαρακτήρα στην ενεργειακή κοινότητα, ωστόσο κανένα ενδεχόμενο δεν πρέπει να αποκλειστεί, αφού η κυβερνητική κατεύθυνση είναι προς τη δημιουργία Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα. Από την πλευρά του δήμου Πύργου εξετάζουν το νομικό καθεστώς και το κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος, προτού ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος