FOLLOW US: facebook twitter

«Ο Μητροπολίτης μας αναδεικνύει καθημερινά το κοινωνικό πρόσωπο της Ι. Μ Ηλείας»

Ημερομηνία: 24-04-2024 | Συντάκτης:

Ευχαριστίες του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Η ΩΛΕΝΗ» προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας

Την ολόθερμη στήριξη της Ι. Μητρόπολης Ηλείας και προσωπικά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανασίου Β’ έχει σε όλες τις προσπάθειές του καθώς και στην πρόσφατη δράση, στις 27 Μαρτίου 2024 για την εκδήλωση προβολής της ταινίας- ντοκιμαντέρ «ο Επίσκοπος Ωλένης Φιλάρετος στα μπουντρούμια της Τριπολιτσάς», ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος “η Ωλένη” της Τ.Κ. Ωλενας.

Συγκεκριμένα, στις 26 Φεβρουαρίου 2024 η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Λαογραφικού συλλόγου “η Ωλένη” κ. Αγγελική Δημητρακάκη-Βασιλοπούλου και κ Ασημίνα Διαμαντοπούλου – Ντεντη, μαζί με τον ιερέα της Ενορίας Ωλένης π. Νικόλαο Γεωργίου, επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Ηλείας στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Πύργου, ενόψει της προβολής της ταινίας από τον Σύλλογο στο Συνεδριακό Κέντρο Πύργου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Η πρόεδρος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για τη ύψιστη συνδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης , η οποία είτε μέσω της παρουσίας του ιδίου του Μητροπολίτη κ. Αθανασίου Β΄, είτε δια της παρεμβάσεως του και μέσω της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Ωλένης και του ακούραστου εφημέριου π. Νικόλαου, στηρίζουν έμπρακτα και με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του συλλόγου.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα η κ. Δημητρακάκη αναφέρθηκε στην στήριξη του Μητροπολίτη και της Ι. Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης στην τέλεση κάθε χρόνο το μήνα Σεπτέμβριο της εκδήλωσης τιμής του Επισκόπου Φιλάρετου «ΤΑ ΦΙΛΑΡΕΤΕΙΑ.» που διοργανώνεται από την Ενορία Αγίου Νικολάου Ωλένης με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου “η Ωλένη”

Ενόψει τότε της προβολής της ταινίας του Συλλόγου για τον Επίσκοπο Ωλένης Φιλάρετο , η πρόεδρος εξέφρασε προς τον Μητροπολίτη, την επιθυμία του Συλλόγου να εκδοθεί με την στήριξη της Ι.Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλενης, ένα φυλλάδιο το οποίο θα μοιράζεται στους μαθητές και το κοινό που θα επρόκειτο να παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας. Ο Σεβασμιότατος έκανε δεκτό το αίτημα του Συλλόγου και έτσι εξεδόθη με την συνδρομή της Ι. Μητρόπολης Ηλείας, ένα οχτασέλιδο φυλλάδιο με τίτλο «Η Ηλεία του 1821 και η Επισκοπή Ωλένης» σε επιμέλεια κειμένων του φιλόλογου Γεωργίου Δ. Κουρκουτα.

Κατόπιν τούτων, η πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Λαογραφικού συλλόγου «Η Ωλένη» εκφράζουν τις ολόθερμες ευχαριστίες τους στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας για την συνεχή στήριξή, ενώ ευχαριστούν ακόμα τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη κ. Φιλάρετο Σπανοπουλο, καθώς και τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα-ιστορικό κ. Γεώργιο Κουρκούτα για την επιμέλεια των κειμένων του φυλλαδίου.

«Ο Μητροπολίτης μας -επισημαίνει η κ. Δημητρακάκη- αναδεικνύει καθημερινά με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του, το κοινωνικό πρόσωπο της Ι. Μητρόπολης μας καθώς και το ενδιαφέρον του για την στήριξη του πολιτισμού και της παράδοσης και τον ευχαριστούμε από καρδιάς».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot