FOLLOW US: facebook twitter

«Ο λαός της Ήλιδας οφείλει να δώσει μια ευκαιρία στον Ανδρέα Παπαδάκο»

Ημερομηνία: 02-10-2023 | Συντάκτης:

Τα όνειρα για την Αμαλιάδα της επόμενης πενταετίας και οι λόγοι που οδήγησαν την Άννα Κορτέση να στηρίξει Ανδρέα Παπαδάκο

«Ο κ. Παπαδάκος είναι ο άνθρωπος που δίνει λύσεις και σέβεται τον άνθρωπο, έχει όραμα για το δήμο και το έχει αποδείξει. Επέστρεψε στον τόπο του, μόνο για να προσφέρει και αυτό το ξέρουμε όλοι. Θέλει να φτιάξει ένα καλύτερο μέλλον για τα νέα παιδιά και να μη φύγουν από τον τόπο όπως έφυγε αυτός». Με αυτά τα λόγια η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Άννα Κορτέση θέλησε να αποτυπώσει το χαρακτήρα του ανθρώπου με τον οποίο κατέρχεται στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, τον Ανδρέα Παπαδάκο, ζητώντας από τον κόσμο να εμπιστευτεί έναν άνθρωπο που δεν έχει δοκιμαστεί στο δημαρχιακό θόκο και που μπορεί να προσφέρει πολλά, καθώς και την ομάδα που είναι καταρτισμένη από άτομα με γνώσεις.

Σε ένα χώρο όπως αυτός της πολιτικής, που αν μη τι άλλο τα προηγούμενα χρόνια ήταν χωρίς ουδεμία εξαίρεση ανδροκρατούμενος, η κ. Κορτέση καταφέρνει να ξεχωρίζει με την παρουσία της και τις ιδέες της και να θεωρείται ως ένα «δυνατό χαρτί» για την παράταξη του Ανδρέα Παπαδάκου «Ήλιδα 36». Εκ Σερρών ορμόμενη, έχει κάνει την Ηλεία δεύτερη πατρίδα της όλα αυτά τα χρόνια και καταφέρνει να ανταπεξέρχεται με επιτυχία τόσο στο επαγγελματικό μονοπάτι που επέλεξε και δεν είναι άλλο από το να υπηρετεί τη Μητέρα Πατρίδα, όσο και στο οικογενειακό και επαγγελματικό της που βρίσκεται στην Αμαλιάδα όπου διαμένει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά.

Ο συνδυασμός τεσσάρων ρόλων

Πρόκειται για μια ταλαντούχα και χαρισματική γυναίκα, μητέρα δύο αγοριών, που καταφέρνει και συνδυάζει με επιτυχία αλλά και χαρακτηριστική ευκολία το ρόλο της μητέρας, της στρατιωτικού, της επιχειρηματία και πλέον της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου. Έχει ξεχωρίσει για το συγγραφικό της ταλέντο, τις κοινωνικές της ευαισθησίες, τη φιλανθρωπική της δράση, τη δοτικότητα της και για τόσα άλλα που μάχεται και προσπαθεί.

Ο χαρακτήρας της ασφαλώς και την προσδιορίζει και ξετυλίγει το δυναμισμό της και την αποφασιστικότητά της, δίνοντάς της τη δυνατότητα διαχείρισης απαιτητικών καταστάσεων. Στη συνέντευξη που ακολουθεί μας μιλά για την απόφασή της να διεκδικήσει ένα έδρανο στο δήμο Ήλιδας, για αυτά που ξεχώρισε στο πρόσωπο του Παπαδάκου και τον εμπιστεύτηκε, για το πώς ονειρεύεται την Αμαλιάδα και τα χωριά τα επόμενα πέντε χρόνια, για τη θέση της γυναίκας στην πολιτική και πολλά άλλα σημαντικά ζητήματα.

Κάνετε τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Είστε Συγγραφέας, ενεργή Εθελόντρια, ενώ συμμετέχετε και σε πολλές άλλες δράσεις όπως η συμμετοχή σας σε Συλλόγους. Υπάρχει μυστικό επιτυχίας;

  • Δε θεωρώ πως υπάρχει κάποιο μυστικό επιτυχίας. Για μένα ιδανικό είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός σε κάθε ρόλο και στιγμή στη ζωή σου θα πρέπει να κυριαρχούν. Μπορεί με όλες αυτές τις παράλληλες δράσεις και την προσηλωσή μου στην οικογένεια να στερώ από τον εαυτό μου προσωπικό χρόνο, αλλά το αίσθημα ικανοποίησης όταν προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο είναι κάτι μοναδικό και αναντικατάστατο. 

Το επάγγελμά σας πόσο έχει καθορίσει το χαρακτήρα σας;

  • Η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας μιας γυναίκας που υπηρετεί την πατρίδα της μπορεί να ποικίλει, όμως τα χαρακτηριστικά που αποκτά είναι η αφοσίωση, η προσαρμοστικότητα και η ηγετική ικανότητα. Επιπλέον, αποκτά αυτοπεποίθηση και αυτοσυγκέντρωση. Για μένα ωστόσο ένας χαρακτήρας διαμορφώνεται σωστά ανάλογα και με τις αξίες που λαμβάνει κανείς από την οικογένειά του.

Η γυναίκα έχει αποκτήσει στην πολιτική τη θέση που της αξίζει;

  • Η παρουσία των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και στο χώρο της πολιτικής διαφέρει ανάλογα με τη χώρα. Σίγουρα έχουν γίνει αρκετά θετικά βήματα που έχουν συμβάλλει στην αναβάθμιση του ρόλου της, ωστόσο ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και χρειάζεται να γίνουν πολλά μέχρι η γυναίκα να πετύχει αυτό που πραγματικά της αξίζει, χωρίς διακρίσεις, χωρίς σεξιστικές και υποτιμητικές συμπεριφορές. Άλλωστε η προώθηση της ισότητας των δύο φύλων, εξακολουθεί να είναι σημαντική πρόκληση και στόχος για πολλές κοινωνίες του σύγχρονου κόσμου.

Επαγγελματική δραστηριότητα, μητρότητα και πολιτική μπορούν να συνδυαστούν;

  • Είναι τρεις ξεχωριστοί ρόλοι που μπορούν να συνδυαστούν δίχως πρόβλημα, ωστόσο το άτομο που καλείται να σηκώσει το «βάρος» αυτό πρέπει να διαθέτει δυνατότητες και θέληση για να πετύχει. Ας μην ξεχνάμε ότι βασικός μας στόχος είναι να δουλέψουμε σκληρά για να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Αμαλιάδα για την οποία θα είναι υπερήφανα. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν κάνεις προσωπικές θυσίες. 

Τι ήταν αυτό που σας κέρδισε στον κ. Ανδρέα Παπαδάκο και αποφασίσατε να είστε υποψήφιά του στις δημοτικές εκλογές της Ήλιδας;

  • Η αποφασιστικότητα και ο τρόπος που λειτουργεί, είναι στοιχεία που μπορούν να κερδίσουν τον καθένα που γνωρίζει τον κ. Παπαδάκο. Αρχικά είναι ένας άνθρωπος που δίνει λύσεις και σέβεται τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, ενώ έχει και όραμα για το δήμο και το έχει αποδείξει. Επέστρεψε στον τόπο του μόνο για να προσφέρει και θεωρώ ότι είναι πλεόν ορατό σε όλους τους δημότες. Επιθυμία του είναι να δημιουργήσει ένα μέλλον γεμάτο προοπτικές για τα νέα παιδιά, προκειμένου να μην εγκαταλείπουν τον τόπο τους όπως αναγκάστηκε να κάνει ο ίδιος. Θεωρώ πως βάσει της προσωπικότητάς του και των έργων του που όλοι γνωρίζουμε, ο λαός της Ήλιδας του οφείλει μια ευκαιρία και είμαι σίγουρη πως θα το κάνει και δεν θα χάσει. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, ακόμη και το μισθό του Δημάρχου θα προσφέρει για τις ανάγκες των πολιτών. Το έχετε ακούσει αυτό από άλλον Δήμαρχο; Ποιος άλλος δήμαρχος έχει βάλει τον πολίτη πιο πάνω και από τον ίδιο στην πράξη; Σας το λέω με σιγουριά. Ουδείς! Και επειδή όλους τους αξιολογώ βάσει των έργων τους και όχι των λόγων τους, είναι ο μόνος που με έπεισε ότι αξίζει μια ευκαιρία.

Πώς ονειρεύεστε την Ήλιδα σε πέντε χρόνια;

  • Θα είναι μια δύσκολη θητεία με πολλές απαιτήσεις. Ονειρεύομαι να ολοκληρώνεται σε πέντε χρόνια μια επιτυχημένη θητεία με δήμαρχο τον Ανδρέα Παπαδάκο, κατά την οποία θα έχουν δοθεί λύσεις στο θέμα της ύδρευσης και της αποχέτευσης, δε θα ζούμε με το φόβο των σκουπιδιών, με την πόλη να έχει αποκτήσει περισσότερο χρώμα και πράσινο, με ραδιοφωνικό σταθμό, με πολιτισμό, με αξιοποίηση των παραλιών και του φράγματος Πηνειού, με εξυγίανση στο δήμο και ψηφιακές παροχές για τον πολίτη. Σκοπός μας είναι επιτέλους η Αμαλιάδα να γίνει μια πιο ανθρώπινη και φιλόξενη πόλη για όλους τους πολίτες της και τα χωριά να αποκτήσουν ταυτότητα και κίνητρα για καλλιέργειες και τουριστικές προσεγγίσεις. Πάνω από όλα όμως να έχει αναβαθμιστεί το νοσοκομείο της Αμαλιάδας και το Κ.Υ. Σιμόπουλου, γιατί είναι συγκινητική η προσφορά του κ. Παπαδάκου στην υγεία. Και ειλικρινά είναι αστείο που κάποιοι διαρρέουν ότι ο κ. Παπαδάκος θα ωφεληθεί από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, λες και αν ήθελε να επενδύσει στο χώρο της υγείας δεν θα μπορούσε να φτιάξει ένα ιδιωτικό ιατρικό κέντρο και όχι να χάνει το χρόνο του σε ένα νοσοκομείο που… υπολειτουργεί και το οποίο όλοι οι υποψήφιοι θυμούνται και εμπορεύονται προεκλογικά, χωρίς να του έχουν προσφέρει ποτέ ούτε ένα θερμόμετρο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia