FOLLOW US: facebook twitter

Ο κορονοϊός συνεχίζει το καταστροφικό του πέρασμα: 1.388 τα νέα κρούσματα χθες, 84 νέοι θάνατοι και 549 διασωληνωμένοι-10 νέα κρούσματα στην Ηλεία

Ημερομηνία: 24-11-2020 | Συντάκτης:

Ο κορονοϊός συνεχίζει το καταστροφικό του πέρασμα αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς. Το ΕΣΥ εξαξολουθεί να πιέζεται ασφυκτικά όσο οι διασωληνωμένοι συνεχώς αυξάνονται. Στα 1.388 είναι τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ, ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 84 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 1714
θάνατοι Όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, οι διασωληνωμένοι είναι 549, αριθμός που συνιστά νέο αρνητικό ρεκόρ.(72.5% άνδρες). Με βάση την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, στην Ηλεία ανακοινώθηκαν 10 νέα κρούσματα.

Από το σύνολο των 93006 κρουσμάτων, 4823 (5.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 23998 (25.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0 έως 104 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 80 έτη (εύρος 25 έως 103 ετών).

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων Βάνα Παπαευαγγέλου παραδέχθηκε ότι «τα κρούσματα δεν μειώνονται με τον ρυθμό που θα περιμέναμε».

Για σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι σε ορισμένες περιοχές τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα, καθώς υπήρχε εκτίμηση για καλύτερη εικόνα.

Τόσο η κ. Παπαευαγγέλου όσο και ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησαν –για ακόμα μια φορά– την αυστηρή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες.

Κικίλιας: Δεν θα γίνει άρση του lockdown στο τέλος Νοεμβρη

Δεν θα γίνει η άρση του lockdown στο τέλος του Νοεμβρίου όπως είχε αποφασιστεί αρχικά επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο MEGA.

«Με βάση τα δεδομένα και τους δείκτες, είναι αυταπόδεικτο ότι δεν θα γίνει το άνοιγμα στο τέλος του μήνα. Όλα θα προσμετρηθούν. Η κουβέντα για άνοιγμα είναι ανεδαφική αυτή τη στιγμή»

Οι αποφάσεις για την άρση θα ληφθούν με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών και οι δύο παράγοντες από τους οποίους θα κριθούν πολλά είναι η διασπορά στην κοινότητα και οι αντοχές του ΕΣΥ εξήγησε ο Υπουργός Υγείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος