FOLLOW US: facebook twitter

Ο φετινός αντιπυρικός απολογισμός της ΠΥ Λεχαινών – Έγκαιρη πρόληψη και επέμβαση

Ημερομηνία: 21-11-2022 | Συντάκτης:

Με έμφαση στην έγκαιρη πρόληψη και ενημέρωση παρουσίασε τον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου το πρωί της Παρασκευής ο διοικητής της ΠΥ Λεχαινών, Θοδωρης Λεβέντης, στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας, παρουσία εκπροσώπων φορέων και αρχών της Ηλείας.

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου εκδηλώθηκαν 267 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 22 ήταν αγροτοδασικές, και κάηκα συνολικά 940 στρέμματα καμένης έκτασης. Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στα πιο σημαντικά συμβάντα, όπως οι πυρκαγιές σε Βελιτσές, Νεάπολη, Μαρκόπουλο, Τραγανό, Σίμιζα, Θίνες και Καλογριά, κ.ά., υπογραμμίζοντας την άμεση ανταπόκριση και τον άρτιο συντονισμό των πυροσβεστικών υπηρεσιών.

Επίσης ανέφερε ότι η  υπηρεσία του αντιμετώπισε μεγάλο αριθμό συμβάντων, το καθένα εκ των οποίων είχε την ιδιαιτερότητα και το βαθμό δυσκολίας του και αντιμετωπίστηκε άμεσα και δίχως ανυπολόγιστες καταστροφές, και εξέφρασε ευχαριστίες στην ηγεσία του Σώματος στους δημάρχους Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού Γιάννη Λέντζα και Ανδρέα Μαρίνο αντίστοιχα για την ανταπόκρισή τους όπου τους ζητήθηκε, στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων με τους οποίους υπήρχε καθημερινή επαφή, και στους πολίτες που βοηθούσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε κάθε περιστατικό. Επίπλέον, έκανε ξεχωριστή μνεία στους πυροσβέστες της ΠΥ Λεχαινών, δηλώνοντα υπερήφανος για τη συνεργασία τους και το σθένος που επέδειξαν σε όλα τα συμβάντα.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος, ο αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος, ιερείς της πόλης των Λεχαινών, ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, ο αναπληρωτής Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας και Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας Κωνσταντίνος Χριπάτσιος, ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας Σωτήρης Παπαηλιού, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι ΤΚ, ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Σωματείου Εποχιακών Πυροσβεστών Π. Ανδριόπουλος και άλλοι.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας Χριστόφορος Μπόκας ανέφερε πως αποτελεί τιμή η παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας και  Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου και ευχαρίστησε τοπική αυτοδιοίκηση και προέδρους κοινοτήτων για την παρουσία τους σε μια εξαιρετικά οργανωμένη εκδήλωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος