FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμος Πύργου για την καθυστέρηση της πληρωμής δικαιούχων

Ημερομηνία: 13-12-2023 | Συντάκτης:

Τι αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος

Δελτίο τύπου, μέσω του οποίου επισημαίνεται ότι εξαιτίας της αδυναμίας σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου “συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι πολλοί επαγγελματίες του Πύργου που έχουν παράσχει έργα, υπηρεσίες, προμήθειες”, απέστειλε χθες το γραφείο τύπου του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου.

Όπως τονίζεται “η αναπλ. Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 35677/21-11/23 έγγραφο της προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητά κατεπείγουσα Λογιστική και Ταμειακή τακτοποίηση χρηματοδοτήσεων. Στόχος, η καταβολή συνολικού ποσού σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ σε επαγγελματίες της πόλης, όπως προκύπτουν από τις αντίστοιχες συμβάσεις έργων, υπηρεσιών, προμηθειών. Τα χρήματα υπάρχουν, όπως αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο”.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, “ο Δήμος οικονομικά είναι σε υγιή κατάσταση, όπως αυτό αποτυπώνεται και μέσα από σχετικά έγγραφα των Οικονομικών Υπηρεσιών και ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν οι όποιες νοσηρές – συκοφαντικές φήμες που δημιουργούνται κατά καιρούς από συγκεκριμένες δυνάμεις της υπονόμευσης της πόλης” τονίζοντας πως “η τακτική συγκεκριμένης παράταξης, άλλοτε να μην προσέρχεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην υπάρχει η νόμιμη-απαιτούμενη απαρτία και άλλοτε να προσέρχεται μεν αλλά με δόλο να εμποδίζει τη λήψη της απόφασης για Λογιστική τακτοποίηση, είναι βλαπτική για τους δικαιούχους, στερεί την αγορά από ζωτικούς πόρους και μεταθέτει την πληρωμή (με υπαιτιότητα του Δήμου) στους δικαιούχους, για τουλάχιστον πάνω από 60 μέρες και πιθανότατα για πολύ περισσότερο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί οικονομικό βάρος τόκων (νόμιμοι τόκοι 8% πάνω από το Επιτόκιο Αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας)”.

Παράλληλα, τονίζεται: “Δεν εμπιστεύονται αυτοί που κάνουν το «μπλόκο» και προεξάρχουσας της παράταξης του κ. Καννή, τις Υπηρεσίες του Δήμου (Οικονομική, Τεχνική), τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τις Επιτροπές Παραλαβής; Καθυστερούν όσο μπορούν για όποιους μικροπολιτικούς λόγους τους, την πληρωμή των δικαιούχων, χωρίς να υπολογίζουν πως κάτι τέτοιο στερεί πολύτιμους πόρους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης μας;” επισημαίνεται στο δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής καταλήγοντας πως “Γι’ αυτούς τους λόγους, ηθικής, οικονομικής, κοινωνικής, νομικής διάστασης, όπως επισημαίνει, ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος εισηγήθηκε την Τετάρτη (13/12) εγγράφως προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιω. Παπαδημητρίου τον άμεσο ορισμό έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με μόνο θέμα τη Λογιστική τακτοποίηση. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, έχουν ενημερωθεί σχετικά το Ε.Β.Ε. και ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου. Κι ακόμα γνωστοποιήθηκε πως όλοι οι φάκελοι της υπόθεσης διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ, στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στον Εισαγγελέα Πύργου”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot