FOLLOW US: facebook twitter

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΌΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΉΘΗΚΕ ΜΕ ΣΤΕΛΈΧΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Ημερομηνία: 18-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Έμφαση στη στήριξη του αγροτικού κόσμου

Συνάντηση με στελέχη και εκπροσώπους του αγροτικού τομέα είχε στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος, Υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Παρόντες στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, ήταν  ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού Τάκης Παρασκευόπουλος,  εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ της Ηλείας, των Συνεταιριστικών Οργανώσεων, αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Στην συνάντηση μετείχαν η υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Ηλείας Μαριάννα Σταθοπούλου και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος.

Μείζον ζήτημα για τους αγρότες της Ηλείας αποτελεί, όπως τονίστηκε στην διάρκεια της συνάντησης, το κόστος παραγωγής, ειδικά μετά τις αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα.

Συζητήθηκαν ζητήματα του κλάδου όπως το ασφαλιστικό και η αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, η έλλειψη πρόσβασης σε χαμηλότοκο δανεισμό, οι συμπεριφορές που προκύπτουν από τον εμπορικό ανταγωνισμό στην αγορά και στη διάθεση της σοδειάς των παραγωγών.

Επίσης ετέθη το φλέγον πρόβλημα με την άρδευση που προκύπτει από τα  χρέη αγροτών προς τους ΤΟΕΒ και τα επακόλουθα χρέη των ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ και επισημάνθηκε η ανάγκη υπογειοποίησης του δικτύου.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι πρόσφατες ζημιές στα αμπελοειδή από περονόσπορο, το γνωστό ζήτημα με τους εργάτες γης και  το πρόβλημα με τους ανενεργούς Πρωτοβάθμιους Συνεταιρισμούς, που βρίσκονται σε εκκαθάριση για πάνω από 10 χρόνια.

Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη αναδιάρθρωσης των καλλιεργούμενων ποικιλιών και η σημασία της  αντιπαγετικής προστασίας (εγκατάσταση ανεμομεικτών).

Η συζήτηση είχε ουσιαστικό ενημερωτικό χαρακτήρα μεταξύ των μερών.

Τα αιτήματα των αγροτών, όπως διατυπώθηκαν από τους ίδιους, είναι μεταξύ άλλων η λήψη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, η μείωση τη τιμής του αγροτικού ρεύματος, η θέσπιση ελάχιστων εγγυημένων τιμών με ευθύνη του κράτους για τα προϊόντα τους ώστε να διασφαλίζουν την επιβίωσή τους με αξιοπρεπές εισόδημα, η διαγραφή τόκων και ανατοκισμών για τα χρέη προς ΤΟΕΒ, τράπεζες, εφορία, ΕΝΦΙΑ, δήμους κτλ, η λήψη μέτρων προστασίας των προϊόντων από τις εισαγωγές, η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100% και η λήψη άμεσων μέτρων για την επίλυση του προβλήματος με το εργατικό δυναμικό στις καλλιέργειες.

Ο κ. Αβραμόπουλος δεσμεύτηκε πως θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των αγροτών έτσι ώστε να υπάρξει κοινός βηματισμός στην προβολή και ιεράρχηση των προβλημάτων με τελικό στόχο την δρομολόγηση λύσεων. «Είχαμε μια διεξοδική συζήτηση με εκπροσώπους του αγροτικού χώρου, απ’ όλη την  Ηλεία. Συζητήσαμε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες στον Νομό, τόσο σε ό,τι αφορά τις καταστροφές των καλλιεργειών και του φυτικού κεφαλαίου, όσο και τις συνέπειες της εξωγενούς αύξησης του κόστους της ενέργειας, των τιμών των αγροτικών εφοδίων και της έλλειψης εργατικών χεριών. Η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει έμφαση στη στήριξη του αγροτικού κόσμου μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία ποτέ πριν δεν είχε στη διάθεσή της η χώρα. Υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε; Βεβαίως και υπάρχουν.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η επόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχίσουν να στηρίζουν έμπρακτα τον αγροτικό κόσμο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia