FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε στις Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ημερομηνία: 10-04-2024 | Συντάκτης:

Ο π. Ευρωπαίος Επίτροπος, Βουλευτής Ηλείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε στις Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα «Δελφοί: Το πρώτο Δίκτυο Πόλεων. Αμφικτυονίες και Αποικίες. Μια ιστορική αναδρομή από τις απαρχές του θεσμού μέχρι την σημερινή εποχή της Παγκοσμιοποίησης».

Αναφερόμενος στην Δημαρχιακή του θητεία, την οκταετία 1995-2002, επεσήμανε ότι η Πόλις των Αθηνών καθιέρωσε την «Διπλωματία των Πόλεων», ένα σύγχρονο αμφικτυονικό δίκτυο που στοχεύει στην οικοδόμηση γεφυρών φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ πολιτισμών και εθνών, έναν θεσμό που υιοθετήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η διπλωματία των πόλεων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, αφορά στο ρόλο που διαδραματίζουν πλέον οι πόλεις στις διεθνείς σχέσεις, την παγκόσμια διακυβέρνηση και την οικονομία μέσω συνεργασιών σε θέματα βιωσιμότητας, αστικής ανάπτυξης, δημόσιας υγείας, κλιματικής κρίσης, πολιτισμικών ανταλλαγών και μετανάστευσης.

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως η διπλωματία των πόλεων επιτρέπει μια πιο τοπική πρακτική και εξειδικευμένη συνεργασία, συμπληρώνοντας συγχρόνως την παραδοσιακή κρατική διπλωματία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος