FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Ο Ηλειακός για τον τίτλο, 1-1 με Θύελλα στο Ενωσιακό

Ημερομηνία: 10-04-2024 | Συντάκτης:

Ο Ηλειακός Λεχαινών ήταν ο θριαμβευτής στην «τιτανομαχία» των ημιτελικών της Α΄ Κατηγορίας με αντίπαλο την Θύελλα Καταραχίου Πύργου. Οι «γαλάζιοι καβαλάρηδες» με γκολ του Νίκου Πυρρή στο 81΄ απέσπασαν χρυσό βαθμό στο Ενωσιακό με αντίπαλο την Θύελλα (1-1) στον τρίτο και τελευταίο  ημιτελικό και πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς, εκεί όπου τους περιμένει ο Ξενοφών.

Η Θύελλα προηγήθηκε στο σκορ στο 38΄ με εύστοχο πέναλτι του Τζανέτου σε ανατροπή του Ρούνη από τον Λαμπρόπουλο και στο β΄ ημίχρονο έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0: μια ανεπανάληπτη με τον καλύτερο παίκτη της, Ανδρέα Ρούνη,  στο 54΄, όταν τετ-α-τετ με τον Ανδρέα Αντωνόπουλο δεν κατάφερε να τον νικήσει και μια στο 75΄ σε σουτ του Σταθάτου που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ηλειακός από την άλλη, είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο ματς στο 56΄ με μια κεφαλιά του Πυρρή λίγο άουτ από σέντρα του Τσαντίλη και στο 81΄ βρήκε το γκολ που ήθελε με τον Νίκο Πυρρή.  Ο «Φίγκο» σέντραρε από δεξιά και ο Αχαιός επιθετικός στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ ισοφάρισε 1-1 και χάρισε την πρόκριση στον Ηλειακό.

Το φιλμ του αγώνα

30΄: Απευθείας φάουλ Σταθάτου, άουτ

38΄: Ο Λαμπρόπουλος ανέτρεψε σε διεκδίκηση της μπάλας τον Ρούνη. Πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Τζανέτος, 1-0

54΄: Στην αντεπίθεση η Θύελλα, κάθετη Σταθάτου στον Ρούνη, αυτός πέρασε και τον τελευταίο  αμυντικό, τετ-α-τετ, πλασέ, απέκρουσε σωτήρια ο Αντωνόπουλος. Τεράστια ευκαιρία της Θύελλας

56΄: Σέντρα Τσαντίλη από δεξιά, κεφαλιά Πυρρή, αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας, λίγο άουτ

59΄: Κόρνερ Σταθάτου από δεξιά, σουτ στο πρώτο δοκάρι Καρακατσάνη, πέρασε παράλληλα με την εστία η μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης, δυνατό μακρινό σουτ Αγκόλλι, λίγο πάνω από τα δοκάρια η μπάλα

67΄: Μακρινό σουτ Καλογερόπουλου, μπλόκαρε ο Θεοδωρακόπουλος

71΄: Σουτ Σταθάτου από δεξιά μέσα στην περιοχή, απέκρουσε ο Αντωνόπουλος

75΄: Σουτ Σταθάτου λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα

81΄: Εκτέλεση φάουλ με πάσα, σέντρα «Φίγκο» από δεξιά, ο Πυρρής στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ ισοφάρισε 1-1.

Θύελλα: Θεοδωρακόπουλος, Αποστολόπουλος, Δημάκης, Δημόπουλος, Καρακατσάνης, Τεκερλέκης (85′ Μπουρούκης), Αγκόλλι, Τζανέτος, Βράπι (16′ λ.τρ. Πεσκελίδης), Σταθάτος, Ρούνης.

Ηλειακός: Α. Αντωνόπουλος, Τσαντίλης (77′ Θεοφιλόπουλος), Κόστα, Πυρρής, Λαμπρόπουλος, Δούλος, Μουσερής (65′ Μάης), Τσακοπιάκος, Καλογερόπουλος, Θ. Αντωνόπουλος, Παρασκευόπουλος (97′ Γαργαρώνης).

*Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της «Πρωινής».

Κώστας Πλιάγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος