FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε από καρδιάς, στις καρδιές των Ηλείων

Ημερομηνία: 08-04-2023 | Συντάκτης:

«Μια διαφορετική πολιτική βραδιά στο κατάμεστο Θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο»

Μια διαφορετική πολιτική βραδιά διοργάνωσε στο Θέατρο «Απόλλων» του Πύργου ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μια συνάντηση γνωριμίας, λίγες εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές, όπου δεν ακούστηκαν τα συνηθισμένα προεκλογικά λόγια.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε από καρδιάς, στις καρδιές των Ηλείων.  

Θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια στην Ηλεία και αναφέρθηκε με υπερηφάνεια στην καταγωγή του. Μια υπερηφάνεια, που, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, την νιώθουν και τα παιδιά του, στα οποία έχει εμφυσήσει την αγάπη για την πατρογονική εστία.

Μοιράστηκε τις πλούσιες εμπειρίες του, εντός και εκτός Ελλάδας, τονίζοντας πως «το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν θα υπήρχε, αν δεν είχε βασιστεί στα ανώτερα ιδεώδη που γεννήθηκαν στην Ηλειακή γη».

«Διαχρονικό στήριγμά μου, οι Ηλείοι»

Κάνοντας μια πολύ σύντομη αναφορά στην πολιτική και κοινωνική διαδρομή του, έκανε ιδιαίτερη μνεία για τη διαχρονική στήριξη των Ηλείων. «Όπου κι αν βρέθηκα, όσο ψηλά, όσο μακριά, η Ηλεία ήταν εκεί. Οι Ηλείοι είναι το διαχρονικό στήριγμά μου» ανέφερε και συνέχισε: «Η Ηλεία είναι παντού. Έξω από τα σύνορα της χώρας μας υπάρχει μια δύναμη, που θέλει να επιστρέψει στο γενέθλιο τόπο».

Μάλιστα μιλώντας με οικονομικούς όρους, τόνισε: «Μισό ΑΕΠ της Ελλάδας είναι η οικονομική δύναμη των Ηλείων του εξωτερικού».

Ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε την γλώσσα της αλήθειας με λόγο ενωτικό και με όραμα προοπτικής.

Αψηφώντας τη βροχή, παρευρέθησαν συνυποψήφιοί του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, άνθρωποι  της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κάθε γωνιά της Ηλείας, κομματικά στελέχη,  Πρόεδροι Συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

«Ήρθα για να μείνω»

«Ήρθα για να μείνω» διαβεβαίωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και συνέχισε «Δεν θα φύγω, εάν δεν μπει η υπογραφή μου μαζί με τις υπογραφές όλων των άλλων Βουλευτών, από όλα τα κόμματα, προκειμένου να γίνει η Ηλεία αξιοζήλευτος τόπος».

Η σημαντικότερη θέση είναι αυτή που σου εμπιστεύεται ο πολίτης. Αυτός που σε βλέπει ως τον ιδανικό άνθρωπο να εκφράσεις τις προσδοκίες του.

 «Η Ηλεία μπροστά».

Το κεντρικό του σύνθημα είναι «Η Ηλεία μπροστά» αναφέροντας τους λόγους που το επέλεξε, τονίζοντας ότι «Η Ηλεία έχει μείνει εκτός αναπτυξιακού χάρτη. Είναι ο νομός με τους χαμηλότερους δείκτες ανάπτυξης και αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει. Και θα το καταφέρουμε μαζί με όλους τους συνυποψήφιους μου απ’ όλα τα κόμματα. Τη μικρύναμε την Ηλεία. Όλοι οφείλουν να κατανοήσουν την αξία της συναντίληψης. Ήρθε η ώρα να ομονοήσουμε. Να καλλιεργήσουμε Ηλειακή συνείδηση. Η περίοδος χάριτος τέλειωσε», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος. Οι παρευρισκόμενοι επικρότησαν τα λόγια του και ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη, πως έχουν κουραστεί από το διχαστικό λόγο, τους τοπικισμούς και τις σκοπιμότητες.

Το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην πολιτική και τους πολιτικούς είναι ένα ακόμα θέμα που έθιξε ο κ. Αβραμόπουλος. «Η πολιτική είναι βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας και οφείλουμε να καταφέρουμε ο κόσμος να την εμπιστευτεί ξανά. Είναι υποχρέωσή μας. Είναι χρέος μας»

«Προτάσεις ουσίας»

Επιγραμματικά αναφέρθηκε στα καυτά ζητήματα της Ηλείας καταθέτοντας ωστόσο προτάσεις ουσίας.

Έκανε ειδική μνεία στην Αρχαία Ολυμπία, που όπως χαρακτηριστικά τόνισε «την θυμούνται μια μέρα κάθε τέσσερα χρόνια». Επισήμανε επίσης ότι η σύγχρονη Ολυμπία αξίζει να αναπτυχθεί».

Μίλησε για τα έργα οδοποιίας και τις υποδομές, ενώ έκανε ειδική αναφορά  στο δρόμο Πάτρας –Πύργου, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα, «να σταματήσουμε να βλέπουμε κάθε 100 μέτρα από ένα εικονοστάσι».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο θέμα της κατάργησης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, όπου έκανε λόγο «για αδικία εις βάρος της Ηλείας», στις δυνατότητες αξιοποίησης των εκτάσεων της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας και στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, της «Ιόνιας Ριβιέρας» όπως το έχει ο ίδιος χαρακτηρίσει.  

Μίλησε για τη στροφή σε νέες καλλιέργειες και την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Ηλείας, καθώς και για πολλά άλλα ζητήματα, τα οποία αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την ανάπτυξη του Νομού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot