FOLLOW US: facebook twitter

«Ο Πύργος είναι το κάστρο της δημοκρατικής παράταξης”

Ημερομηνία: 07-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας από τον Πύργο: «Ως εδώ! Ο λαός θα δώσει στην κάλπη συντριπτικά την νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ»

Μήνυμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ του Σαββάτου από τον Πύργο σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο πάρκο Ξυστρή τονίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα για την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος λέγοντας μάλιστα ότι «Η Ηλεία είναι ο πύργος της δημοκρατικής παράταξης». Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκαν στο Πάρκο Ξυστρή η ευρωβουλευτής, Έλενα Κουντουρά, ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, υποψήφιοι βουλευτές, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και τοπικά στελέχη, ενώ παρών σε όλη την ομιλία του ήταν και ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλο. Τον κ. Τσίπρα προλόγισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Πόπη Τσαπανίδου.

«Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση στο χρέος και ένα δίκαιο, αποτελεσματικό, βιώσιμο κράτος» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάνοντας στην ομιλία του ειδική αναφορά για την Ηλεία τόνισε ότι θα επανέλθει η δίκαιη μεταχείριση του νομού με δικαιοσύνη παντού: «Δικαιοσύνη παντού, δικαιοσύνη και για την Ηλεία. Τι σημαίνει δικαιοσύνη για την Ηλεία; Σημαίνει ενίσχυση των Νοσοκομείων του νομού με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Σημαίνει επαναλειτουργία των σχολών που έκλεισαν με το έτσι θέλω το 2019. Σημαίνει πλάνο για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σημαίνει στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων, με προτεραιότητα την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου”.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαίου 2023 τόνισε ότι «Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι απλά ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, είναι αλλαγή ή Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει σενάριο ήττας του συστήματος Μητσοτάκη χωρίς καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και επισήμανε ότι πέρα από την Ελλάδα της αδικίας και της αισχροκέρδειας υπάρχει και η Ελλάδα της προκοπής και της δημιουργίας.

«Απαντάμε αποφασιστικά στο δίλημμα: Προστασία στη στέγη ή στέγη στην ασυδοσία. Ξεσπιτώνουμε την ασυδοσία και ρυθμίζουμε τα χρέη για να επιστρέψουν τα σπίτια στους ιδιοκτήτες τους».

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως «ό,τι και να κάνουν, όσο και κοροϊδέψουν, όση υπεροπλία και αν έχουν στα ΜΜΕ, στα χρήματα που θα δαπανήσουν σε αυτήν την εκλογική διαδικασία, όσες προβοκάτσιες και αν στήσουν, Μας τελείωσε ο Μωυσής, δεν πείθεται πια ο κόσμος ό,τι και αν κάνουν». Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο λαός θα δώσει στην κάλπη συντριπτικά την νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο οδικός χάρτης προς τη δικαιοσύνη έχει μια προϋπόθεση. «Στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει πρώτος και με διαφορά. Να νικήσουμε αυτήν την εκλογική μάχη. Ήττα Μητσοτάκη σημαίνει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει σενάριο ήττας του συστήματος που μας κυβερνά χωρίς νίκη και μάλιστα καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Για αυτό η κάθε ψήφος στις 21 του Μάη, ιδίως με την απλή αναλογική, είναι δυο φορές πιο κρίσιμη».

«Ως εδώ!»

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα σημάνει μόνο την αλλαγή αλλά με τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας θα σηματοδοτήσει και το πέρασμα της πατρίδας και του πολιτικού συστήματος σε μια νέα εποχή.

Εποχή ισότητας κάθε ψήφου και κάθε ψηφοφόρου. Εποχή ενότητας και συναινέσεων για την πρόοδο και το κοινό καλό. Εποχή που η τοξικότητα και η αλαζονεία θα υποχωρήσουν και θα μπει μπροστά η συνεργασία. Εποχή που οι πολιτικές φιλοδοξίες υποτάσσονται στην ανάγκη ενός κοινού προγράμματος ανάταξης της πατρίδας. Στο κοινό καλό».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «4 χρόνια κόστισαν ακριβά σε φτώχεια, δυστυχία, ανασφάλεια, φόβο, ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Τραυμάτισαν τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την εμπιστοσύνη, την κοινωνική συνοχή. Μ’ αυτόν τον κατήφορο πρέπει να τελειώσουμε. Και θα τελειώσουμε στις 21 του Μάη. Στις 21 του Μάη γυρνάμε τη πλάτη στην αδικία. Ως εδώ!».

Όπως είπε, «πέρα από την Ελλάδα της αδικίας και της αισχροκέρδειας υπάρχει και η Ελλάδα της προκοπής και της δημιουργίας. Δεν είναι οι Πάτσηδες και οι Παπαθανάσηδες. Δεν είναι τα γαλάζια γκόλντεν μπόυς. Δεν είναι οι πρίγκηπες και οι γόνοι που μας κυβερνάνε. Ούτε οι δέκα εισηγμένες επιχειρήσεις που έχουν θησαυρίσει δισεκατομμύρια τη περίοδο της πληθωριστικής κρίσης. Δεν είναι η Ελλάδα της αδιαφάνειας και του ρουσφετιού, που αδιαφορεί ακόμα και για της ζωές των ανθρώπων, δεν είναι η Ελλάδα που μας αξίζει».

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι «αυτή η Ελλάδα που δε μας αξίζει, φανερώθηκε πριν από ένα μήνα στα Τέμπη. Μαζί φανερώθηκε η ανικανότητα, η αναποτελεσματικότητα του δήθεν επιτελικού κράτους, αλλά και η ανευθυνότητα του αρχιεπιτελάρχη. Όλοι οι Έλληνες έχουμε ευθύνη εκτός από τον κο Μητσοτάκη. Ο άλλος γόνος, ο κος Καραμανλής τι έκανε; Έβριζε τους συνδικαλιστές και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δέκα ημέρες πριν το δυστύχημα στη Βουλή. Μετά του είπαν να παραιτηθεί, υποκριτικά, για να γλιτώσει. Και δέκα ημέρες μετά ανακοίνωσε ξανά την υποψηφιότητά του, γιατί ήταν λέει πετυχημένος υπουργός. Η υποκρισία και η κοροϊδία στο απόγειό της».

«Ο λαός να στείλει τον Μητσοτάκη σπίτι του»

«Ο κος Μητσοτάκης 4 χρόνια τώρα σε όλα τα κρίσιμα παριστάνει τον ανήξερο. Αφού ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται γενικά άγνοια, ας τον κρίνει ο λαός ανεξεταστέο. Κι ας τον στείλει στις 21 του Μάη στο σπίτι του να μελετήσει ποια χώρα κυβέρνησε και πού την οδήγησε. Ό,τι και να κάνουν, ο κυβος ερρίφθη. Ο λαός μας θα σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας». Ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το δίλημμα των εκλογών το οποίο όπως είπε, «δεν είναι απλά ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία. Είναι Αλήθεια ή συγκάλυψη. Είναι εντιμότητα, ή διαφθορά. Είναι Δικαιοσύνη ή αδικία. Είναι Δημοκρατία ή οικογενειοκρατία. Αλλαγή ή Μητσοτάκης».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος