FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δ. Αβραμόπουλος επικεφαλής της  Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Διεθνή Διακοινοβουλευτική Ένωση

Ημερομηνία: 07-10-2023 | Συντάκτης:

Επικεφαλής της  Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Διεθνή Διακοινοβουλευτική Ένωση (Inter Parliamentary Union) ορίστηκε με απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Αν.  Τασούλα, ο  πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος, Βουλευτής Ηλείας  Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Με την ίδια απόφαση μέλη ορίστηκαν οι Βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου Μερόπη Τζούφη, Παναγιώτης Δουδωνής  και Στυλιανός Φωτόπουλος.

Η  Διεθνής Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός των Κοινοβουλίων, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) των κοινοβουλίων, ο πιο σημαντικός Παγκόσμιος Οργανισμός.

Σκοπός της Διεθνούς Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που αποτελεί τον πυρήνα την Παγκόσμιας Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας, είναι η προώθηση του κοινοβουλευτικού διαλόγου, η υπεράσπιση της ειρήνης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η συνεργασία μεταξύ των λαών, καθώς και η εδραίωση των αντιπροσωπευτικών θεσμών.

Επιπρόσθετα, εξετάζει θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος και υποστηρίζει τις δραστηριότητες των Ηνωμένων Εθνών, έχοντας στενή συνεργασία με τον Οργανισμό.

Η Διακοινοβουλευτική Ένωση έχει συμβάλει στη δημιουργία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot