FOLLOW US: facebook twitter

Ο Αντώνης Αντανασιώτης μιλάει στην «Πρωινή» για την απόφαση της Δικαιοσύνης: «Αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής»

Ημερομηνία: 08-10-2020 | Συντάκτης:

Μήνυμα ικανοποίησης αλλά και εγρήγορσης στέλνει με δηλώσεις του στην «Πρωινή» ο δικηγόρος Αντώνης Αντανασιώτης, ο οποίος ήταν ανελλιπώς παρών όλα αυτά τα χρόνια στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως συνήγορος πολιτικής αγωγής των κομουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που είχαν δεχθεί βίαιη επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Αντανασιώτης καταλογίζει ευθυνες στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση της δίκηςκαι ταυτόχρονα επισημαίνει πως τα στοιχεία που αποκάλυπταν τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χ.Α. ήταν αδιάσειστα.

«Το δικαστήριο υιοθέτησε την αλήθεια, όπως προέκυψε μέσα από το τεράστιο πλήθος αδειάσειστων αποδεικτικών στοιχείων της δίκης, και κήρυξε ενόχους τους κατηγορούμενους Ναζί εγκληματίες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Η απόφαση αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική ποινική τιμωρία τους. Πρέπει να καταδικαστούν με τις ανώτατες ποινές και να οδηγηθούν στη φυλακή», τονίζει και υπογραμίζει τα βασικά χαρακτηριστικά του ναζιστικού πολιτικού μορφώματος.

«Στη δίκη αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, το οποίο έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: την αποκρουστική ναζιστική Ιδεολογία της, πού είναι το κίνητρο των εγκληματικών δολοφονικών πράξεων, και τον εγκληματικό χαρακτήρα της, που είναι αλληλένδετος με τη συγκρότηση και τη λειτουργία της ναζιστικής πολιτικής οργάνωσης. Όμως στη δίκη αποκαλύφθηκαν τα πλοκάμια και οι διασυνδέσεις της με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και της εργοδοσίας, που την κάνουν ακόμη πιο επικίνδυνη», ανέφερε και στάθηκε και στο αποτέλεσμα των τελευταίων εθνικών εκλογών.

«Ο λαός μας έχει ήδη εκδώσει τη δική του ετυμηγορία, που τους έχει καταδικάσει βαριά στη συνείδησή του, ιδεολογικά, πολιτικά και ηθικά. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Οι χρυσαυγίτες, νυν και πρώην φασίστες, χρειάζεται να απομονωθούν πολιτικά παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά, όπως επίσης να αποδοκιμαστεί κάθε πολιτική δύναμη -φιλελεύθερη ή σοσιαλδημοκρατική- που ανέχεται τη δράση τους ή και -ακόμη χειρότερα- φλερτάρει μαζί τους φανερά ή κρυφά ή ψαρεύει στα βρόμικα νερά του ρατσισμού και του εθνικισμού. Το κυριότερο όμως είναι να αντιμετωπιστεί το κακό στη ρίζα του. Αυτό θα γίνει όταν οι εργαζόμενοι και ο λαός αποφασίσουν να ανατρέψουν με την οργανωμένη πάλη το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, γιατί αυτό είναι το εκκολαπτήριο στο οποίο επωάζεται το αβγό του φιδιού, του ναζισμού και του φασισμού, το οποίοέχει ανάγκη για να το στρέψει εναντίον τους, όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά με τραγικό τρόπο. Να κάνουμε πράξη τους στίχους του ποιητή: τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος