FOLLOW US: facebook twitter

«Ο αγώνας είναι ο δρόμος μας…»

Ημερομηνία: 02-05-2024 | Συντάκτης:

Το μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά από το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας

-Ομιλίες, πορεία και κατάθεση στεφάνων ως φόρος τιμής στους αγώνες του εργατικού κινήματος

Γράφει η Μαρία Καραμπάτση


«Οι αγώνες μας πρέπει να συνεχιστούν και να μεγαλώσουν…», αυτό είναι το μήνυμα που έδωσε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, Νατάσα Παναγιωτάρα, στην απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά το πρωί της Τετάρτης.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, τιμώντας διαχρονικά τους αγώνες των εργατικών και συνδικαλιστικών κινημάτων, από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα, με τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα να είναι σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ.

Την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νατάσα Παναγιωτάρα

Η κα Παναγιωτάρα στην ομιλία της έκανε αναφορά στην προέλευση της Εργατικής Πρωτομαγιάς αρχικά και στη συνέχεια παρέθεσε στοιχεία για την καθιέρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη χώρα μας και τους αγώνες των εργαζομένων, που δεν σταμάτησαν , παρά τις απαγορεύσεις, ακόμη και στη ναζιστική Κατοχή.

Οι διεκδικήσεις

Ερχόμενη στο σήμερα, αναφορικά με τα αιτήματα, τόνισε ότι το εργατικό κίνημα συνεχίζει ακόμη πιο αποφασιστικά για:

Η συγκέντρωση έγινε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας

Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων, για την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία και οι διεκδικήσεις επικεντρώνονται στο 7ωρο-5νθημερι-35ωρο, όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ζήτησε άμεσα μέτρα ενάντια της ακρίβειας, άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία, απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις, αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Ακολούθησε πορεία και συνθήματα στην πόλη της Αμαλιάδας

Υπογράμμισε δε ότι, για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης.

«Οι αγώνες μας πρέπει να συνεχιστούν και να δυναμώσουν. Και θα συνεχιστούν και θα μεγαλώσουν. Αυτός είναι ο δρόμος μας, αυτή είναι η κληρονομιάς μας. Καλή συνέχεια στον αγώνα μας, ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά» κατέληξε στην ομιλία της.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Χρήστος Κουής

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην ‘Τριανταφυλλιά’, Χρήστος Κουής, ο οποίος κάλεσε σε διαρκή αγώνα.

Στεφάνι κατέθεσε το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποιήσαν πορεία φωνάζοντας συνθήματα και κατέληξαν στην πλατεία Ηρώων, όπου κατατέθηκαν δύο στεφάνια με κόκκινα γαρίφαλα.

Στεφάνι και από το Σωματείο εργαζομένων στην ‘Τριανταφυλλιά’

Το ένα εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου κατέθεσε η κα Παναγιωτάρα, με μέλη του Δ.Σ. και το άλλο ο κ. Κουής με μέλη του Σωματείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος