FOLLOW US: facebook twitter

O Δ. Μπαξεβανάκης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Επιμελητηρίου Κορινθίας για τη στήριξη του προγράμματος Μαθητείας

Ημερομηνία: 04-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης παρέστη την Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, όπου μίλησε αναλυτικά για το θεσμό της μαθητείας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητήριου και οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο ενημερώθηκαν εκτενώς για το επιδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει αμοιβή, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τελεί υπό την εποπτεία των ΕΠΑ.Λ. κι εξέφρασαν την προθυμία τους να συμβάλλουν έμπρακτα στην προσπάθεια για αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Ο Υφυπουργός επισήμανε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία με δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις για την προώθηση του θεσμού της μαθητείας και ως προς αυτό η συμβολή των Επιμελητηρίων, ως οι φυσικοί φορείς σύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και αγοράς εργασίας, είναι καθοριστικής σημασίας.

Ο Υφυπουργός την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηλείας με θέμα  « Εφαρμογή και υλοποίηση του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης μαθητείας των ΕΠΑΛ  από τις Επιχειρήσεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος