FOLLOW US: facebook twitter

«Ντίλι-Ντίλι… ντίλι το καντήλι» στο Επαρχείο

Ημερομηνία: 28-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

ntili-lykeio-ellinidwn3

Μια υπέροχη βραδιά χορευτικών επιδείξεων από το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου

  • Στο Φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας τον Ιούλιο η παράσταση των «Χαραλάμπειων 2016»

Με μια μοναδική και απολαυστική χορευτική παράσταση, οι μαθητές όλων των τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων, παράρτημα Πύργου, παρουσίασαν το βράδυ της Κυριακής στο Επαρχείο υπέροχους παραδοσιακούς χορούς από όλη τη χώρα στο πλαίσιο των χορευτικών επιδείξεων 2015-2016 με τίτλο «Ντίλι- Ντίλι… ντίλι το καντήλι».

Πλήθος κόσμου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Λυκείου και παρακολούθησε τo πρόγραμμα που είχαν επιμεληθεί οι δάσκαλοι του Λ.Ε.Π. Κωνσταντίνος Τζανέτος, Γωγώ Μουρούτη, Κώστας Ζώντος, Νίκος Χρυσανθόπουλος και Ανδρέας Μικελόπουλος με την υποστήριξη της Έφορου Χορού Ελένης Κόλλια και της Συνέφορου Τέσσυς Διαμαντοπούλου.

Η όμορφη βραδιά, ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της προέδρου του Λυκείου κ. Τούλας Καλαμπόκα η οποία μίλησε για τη σημασία των παραδοσιακών χορών ενώ συνεχάρη και τους μαθητές του Λ.Ε.Π. για την επιτυχία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 ntili-lykeio-ellinidwn

Τον χορό, άνοιξαν, αποσπώντας το πιο δυνατό χειροκρότημα, οι λιλιπούτειοι μαθητές της πρώτης χρονιάς, τραγουδώντας και χορεύοντας Ντίλι- Ντίλι υπό τους ήχους φλάουτου από το Λεωνίδα Καραμάνη και νταουλιού από τον Ανδρέα Μικελόπουλο.

Ακολούθησαν χοροί της Ανατολικής Ρωμυλίας από το τμήμα Εφήβων και τη Χορευτική Ομάδα του Λ.Ε.Π., χοροί του Ιονίου, της Ηπείρου, της Πελοποννήσου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Κυκλάδων, της Μ. Ασίας, της Κρήτης, της Ικαρίας, της Τζιας από χορευτικές ομάδες παιδιών διαφόρων ηλικιών αλλά και χοροί της Μακεδονίας, του Πόντου και της Δυτικής Θράκης από την ομάδα των ενηλίκων.

ntili-lykeio-ellinidwn2

Η υπέροχη πραγματικά βραδιά, ολοκληρώθηκε με χασάπικο από τη χορευτική ομάδα και Καλαματιανό από όλα τα τμήματα του Λυκείου.

Μάλιστα, κλείνοντας την όμορφη εκδήλωση, ο δάσκαλος Κωνσταντίνος Τζανέτος, ευχήθηκε καλό καλοκαίρι σε όλους και  ανακοίνωσε, πως την Τετάρτη 27 Ιουλίου, θα συμμετάσχουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, μεταφέροντας την επιτυχημένη φετινή παράσταση των Χαραλάμπειων «Γεια και χαρά σας Μωραΐτες- Η Πελοπόννησος στον κύκλο του χρόνου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος