FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Μιλοσέσκι: «Έχουμε πλάνο διετίας στον Πανηλειακό»

Ημερομηνία: 17-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Αθλητικά, Νέα

“Θέλουμε σε δύο χρόνια ο Πανηλειακός να είναι εκεί που πρέπει”

Ο παίκτης-προπονητής του Πανηλειακού μίλησε στην «Πρωινή» για το φετινό νέο ξεκίνημα της ομάδας και τους στόχους της στο εγγύς μέλλον

Συνέντευξη στον Κώστα Πλιάγκο

Ο Πανηλειακός κάνει φέτος μια νέα προσπάθεια, ένα νέο ξεκίνημα. Προσπαθεί να οργανωθεί σε όλους τους τομείς, να αναμορφώσει τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις στην Συντριάδα, να συσπειρώσει ανθρώπους κοντά στην ομάδα που θα συνεισφέρουν στη νέα προσπάθεια, και στο αγωνιστικό κομμάτι να πορευτεί με δικούς του παίκτες, ως επί το πλείστον, με παίκτες που παρέμειναν στην ομάδα το καλοκαίρι και μικρούς από την ερυθρόλευκη ακαδημία. Στόχος της Διοίκησης και του τεχνικού τιμ είναι ο σύλλογος με σταθερά βήματα να οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα και να αξιοποιήσει τα παιδιά του Πανηλειακού, ώστε στο εγγύς μέλλον, όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες, οργανωτικά και αγωνιστικά, να προσπαθήσει να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες, στηριζόμενος κατά βάση σε παιδιά από τον Πύργο και την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Κι όταν λέμε «εγγύς μέλλον», εννοούμε σε δύο χρόνια, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην «Πρωινή» ο παίκτης-προπονητής, Ντέγιαν Μιλοσέσκι.

O 40χρονος «Ντέκι» με την σπουδαία καριέρα σε υψηλό επίπεδο, επέστρεψε στον Πανηλειακό ύστερα από 21 χρόνια και φιλοδοξεί η ομάδα με αργά αλλά σταθερά βήματα να αποκτήσει ξανά την αίγλη του παρελθόντος.

«Φτιάχνουμε την Συντριάδα, δουλεύουμε ολημερίς»

Ο Ντέγιαν Μιλοσέσκι μας είπε αρχικά για τον φετινό Πανηλειακό: «Το νέο ξεκίνημα που κάνουμε φέτος δεν έχει σχέση με ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε ξεκινήσει από το μηδέν, προσπαθούμε να οργανώσουμε την ομάδα σε όλους τους τομείς και να αγκαλιάσουμε τα δικά μας παιδιά. Ο Πανηλειακός δεν αξίζει την εικόνα που έχει τώρα. Ο Πανηλειακός πρέπει να έχει το δικό του προπονητικό κέντρο και αυτή την στιγμή προχωράμε και φτιάχνουμε τα γήπεδα στη Συντριάδα. Έχουμε κάνει ήδη αρκετές εργασίες, ετοιμάζουμε τα δύο γήπεδα, τα αποδυτήρια και τα γραφεία. Θέλουμε σύντομα να γυρίσουμε στο σπίτι μας, γιατί εκεί είναι το σπίτι του Πανηλειακού. Έχουμε κάνει απολυμάνσεις, καθαριότητες, φτιάχνουμε και τα δύο γήπεδα για να μπορεί να επιστρέψουν εκεί και οι ακαδημίες μας και η πρώτη ομάδα. Και για όλα αυτά ευχαριστούμε όλους αυτούς που σε αυτή την πορεία μας των δυόμισι μηνών, μας έχουν αγκαλιάσει και βλέπουν πως η δουλειά μας αρχίζει σιγά σιγά να αποδίδει. Είμαστε καθημερινά στο γήπεδο όλη μέρα. Αγαπάμε την πόλη μας, αγαπάμε τον Πανηλειακό και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι που ο κόσμος το έχει ξεχάσει. Στόχος μας, εμένα προσωπικά αλλά και της ομάδας, είναι στα επόμενα δύο χρόνια να καταφέρουμε ο Πανηλειακός να είναι εκεί που πρέπει. Έχουμε πολλή δουλειά. Τρέχουμε συνεχώς με τον Κώστα Λούσκο να φέρουμε κοντά μας χορηγούς και ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα, να είμαστε πάλι μια οικογένεια και να παρουσιάσουμε κάτι καλό στην πόλη. Ο Πανηλειακός είναι το “διαμάντι” της πόλης, άσχετα αν το έχουμε ξεχάσει».

«Πλάνο διετίας για να πάμε την ομάδα εκεί που πρέπει»

Στην ερώτησή μας το αν είναι εφικτό σε δύο χρόνια η ομάδα να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες, ο Ντέκι απάντησε: «Σε δύο χρόνια θέλουμε η ομάδα μας να είναι δυνατή από θέμα υποδομών και οργάνωσης και μετά να μιλήσουμε για το βήμα παραπάνω και τις εθνικές κατηγορίες. Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις. Πρέπει πρώτα να φτιάξουμε το ρόστερ μας, να δώσουμε βαρύτητα στο να φτιάξουμε τα δικά μας παιδιά, να αγκαλιάσουμε τα παιδιά που αξίζουν να είναι στον Πανηλειακό, και δεν μιλάω για παιδιά μόνο από τον Πύργο αλλά από ολόκληρο το νομό. Σε αυτό στοχεύουμε, έχουμε ένα πλάνο διετίας για να πάμε την ομάδα εκεί που πρέπει. Πρέπει, βέβαια, πρώτα να είμαστε δυνατοί στο τοπικό πρωτάθλημα, να φτιάξουμε την κατάλληλη υποδομή τα επόμενα δύο χρόνια ώστε να ανεβάσουμε με τα δικά μας παιδιά την ομάδα. Όταν είσαι στον Πανηλειακό πάντα πρέπει να πεις πως η ομάδα πάει για πρωτάθλημα. Όμως, αυτή την στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα παλέψουμε φέτος μέχρι το τέλος, να χτίσουμε μια πολύ καλή ομάδα και όσο ψηλότερα φτάσουμε θα είναι ένα “συν” για μας. Οι όποιες ήττες δεν μας λυγίζουν. Είμαστε σε φάση όπου και μέσα από τις ήττες κερδίζουμε πράγματα. Αυτό είναι το πλάνο διετίας που έχουμε. Η ομάδα μας αυτή την στιγμή δίνει βάση στα παιδιά που έμειναν στην ομάδα, στα παιδιά που προωθήθηκαν από την ακαδημία, στα δικά μας παιδιά, που αγαπάνε τον Πανηλειακό. Θέλω επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσουμε την πόλη, όλα τα καταστήματα του Πύργου, όλους τους επιχειρηματίες, που, όπου πηγαίναμε μας άνοιξαν την πόρτα, μας είπαν πως “είμαστε μαζί σας, θέλουμε να δούμε το έργο σας και σας στηρίζουμε”. Καθημερινά παλεύουμε, δεν σταματάμε, θέλουμε το καλύτερο για τους παίκτες μας. Οι παίκτες είναι πληρωμένοι, νοικιάζουμε 2-3 σπίτια για τους ξένους παίκτες που έχουμε και τα παιδιά που δεν είναι από δω, φροντίζουμε για το φαγητό τους και γενικότερα θέλουμε να είμαστε εκεί που πρέπει λειτουργικά και οργανωτικά και όχι αυτό που γινόταν τις προηγούμενες χρονιές».

«Η δουλειά μας θα φανεί στην πορεία»

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, ο Μιλοσέσκι ανέφερε: «Κάνουμε πάρα πολύ σκληρή δουλειά,  6 προπονήσεις την εβδομάδα. Έχουμε δώσει μεγάλη βάση στο να έχουν τα παιδιά ποδοσφαιρική κουλτούρα και ταυτότητα και να καταλάβουν ότι παίζουν στον Πανηλειακό. Όταν ένας παίκτης έρχεται στον Πανηλειακό, πρέπει να καταλάβει ότι δεν έρχεται σε ένα οποιοδήποτε σωματείο, αλλά στον Πανηλειακό. Εμείς αυτό χτίζουμε και έχουμε βάλει τις βάσεις. Η δουλειά μας θα φανεί στην πορεία. Ήδη η ομάδα αρχίζει και ρολάρει. Αυτή την στιγμή ο Πανηλειακός χτίζει. Εγώ και ο Κώστας Λούσκος ήρθαμε να χτίσουμε, να μεγαλώσουμε τον Πανηλειακό και να τον φτάσουμε να ξανακουστεί όπως πρέπει, εκεί που πρέπει. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που είναι στην ομάδα και να καταλάβουν ότι μόνο με δουλειά και πίστη μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα. Χτίζουμε τον Πανηλειακό να είναι μια οικογένεια και στις νίκες και ήττες να είμαστε ενωμένοι. Η δουλειά μας αρχίζει και φαίνεται, έχουμε πλέον πολλή όρεξη και τα παιδιά θέλουν και αυτά να βοηθήσουν σε αυτό που χτίζουμε. Χρειάζεται βέβαια υπομονή και η πόλη να καταλάβει πως δεν μπορούμε από τη μια στιγμή στην άλλη να πάμε ψηλά. Θέλει χρόνο…».

Τέλος για την ακαδημία του Πανηλειακού, ο Ντέγιαν είπε: «Η ακαδημία μας αυτή την στιγμή είναι μικρή. Όταν επιστρέψουμε στην Συντριάδα θα είμαστε πιο οργανωμένοι, θα έχουμε δύο γήπεδα, με χορτάρι, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να δουλεύει σε χορτάρι, χωρίς φυσικά να έχω κανένα πρόβλημα με τις άλλες ακαδημίες, εννοείται πως και αυτοί κάνουν το έργο τους, αλλά είναι άλλο το παιδί να δουλεύει σε χόρτο και άλλο σε συνθετικό χλοοτάπητα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot