FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Ντέρμπι κορυφής στο Ενωσιακό-Τα ματς της 6ης αγωνιστικής

Ημερομηνία: 17-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Θύελλα-Ξενοφών, Αίας-Ηλειακός και Δόξα Ν.Μ.-Πανηλειακός τα ντέρμπι της αγωνιστικής

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας PLAYSPORTS συνεχίζεται το επόμενο τριήμερο και μαζί συνεχίζονται και τα ντέρμπι στην 6η αγωνιστική. Το μεγαλύτερο όλων θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Ενωσιακό γήπεδο ανάμεσα στην Θύελλα και τον Ξενοφώντα και πρόκειται για ντέρμπι κορυφής. Στη Γαστούνη ο Αίας θα υποδεχτεί τον Ηλειακό και την Δευτέρα στη Ν. Μανωλάδα η Δόξα τον Πανηλειακό. Πήγασος-Αστέρας και Σαβάλια-Σκουροχώρι τα άλλα δύο ματς. Ρεπό έχει η Ν.Φιγαλεία.

Θύελλα-Ξενοφών

Ντέρμπι κορυφής την Κυριακή στο Ενωσιακό της Σπιάντζας ανάμεσα στην Θύελλα Καταραχίου και τον Ξενοφώντα Κρεστένων, που ισοβαθμούν στην πρώτη θέση. Οι δύο ομάδες είναι αήττητες με 4 νίκες και 1 ισοπαλία, με την Θύελλα να προέρχεται από τεράστια νίκη στα Λεχαινά και τον Ξενοφώντα από άνετη επικράτηση επί της Ν. Φιγαλείας. Δύο ομάδες με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και αναμένεται ένα ματς με πολλές συγκινήσεις. Απών από την Θύελλα ο Τριανταφύλλης, που ούτως ή άλλως δεν έχει ενσωματωθεί πλήρως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και από τον Ξενοφώντα ο τιμωρημένος Πάρης Κωνσταντόπουλος (δεύτερος σκόρερ της κατηγορίας) και ο τραυματίας 15χρονος Τάσος Γκότσης.

Αίας-Ηλειακός

Στην Γαστούνη έχουμε ντέρμπι μεταξύ δύο ιστορικών ομάδων της Ηλείας. Ο Αίας θα υποδεχτεί τον Ηλειακό Λεχαινών, με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορετικούς στόχους: ο Αίας να παραμείνει άνετα στην κατηγορία και ο Ηλειακός να κατακτήσει το πρωτάθλημα! Ο «Άγιαξ» έχει 1 νίκη-4  ήττες και ο Ηλειακός το αντίθετο, 4 νίκες-1 ήττα. Φαβορί, λοιπόν, ο Ηλειακός, αλλά σε ένα ντέρμπι τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Δόξα Ν.Μ.-Πανηλειακός

Το τρίτο ντέρμπι της αγωνιστικής θα διεξαχθεί την Δευτέρα. Στο γήπεδο «Β. Μουρκιώτης» της Ν. Μανωλάδας η Δόξα θα αντιμετωπίσει τον Πανηλειακό. Δύο ομάδες που στοχεύουν σε μια θέση στην πρώτη τετράδα και στην συμμετοχή στα πλέι-οφ. Η Δόξα, έχοντας και απαιτητικό πρόγραμμα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, έχει μόλις 4 βαθμούς και καίγεται για τη νίκη. Ο Πανηλειακός έχει αρχίσει να… ρολάρει και προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες που τον ανέβασαν στην 4η θέση με 8 βαθμούς.

Ολυμπιακός Σαβαλίων- Σκουροχώρι

Την Κυριακή στα Σαβάλια αναμένεται δυνατό ματς ανάμεσα στον τοπικό Ολυμπιακό και τον Λ. Αστέρα Σκουροχωρίου. Σκληροτράχηλη η ομάδα του Τάκη Μαντά, δύσκολα ηττάται (αυτό δείχνουν οι 3 ισοπαλίες σε 4 αγώνες), ωστόσο θέλει διακαώς την πρώτη της νίκη. Ο Λ. Αστέρας με 1 νίκη-3 ήττες ψάχνει βαθμούς σε κάτι τέτοια ματς με ομάδες στα μέτρα του, για να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη.

Πήγασος-Αστέρας

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο με το παιχνίδι Πήγασος-Αστέρας στο γήπεδο Κατσαρού. Χωρίς νίκη (1 ισοπαλία-3 ήττες) αλλά με δύσκολο πρόγραμμα και νέο προπονητή στον πάγκο τον Ανδρέα Τρυφωνόπουλο ο Πήγασος, θα κυνηγήσει το πρώτο του τρίποντο. Ο Αστέρας είναι δυνατός, διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες και θέλει τετράδα (βρίσκεται στην 5η θέση, ένα βαθμό πίσω από τον Πανηλειακό).

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο 18/11-Ώρα 3μ.μ.

Πήγασος-Αστέρας: Παυλόπουλος, Ντάβαρης, Μαυραειδοπούλου

Κυριακή 19/11-Ώρα 3μ.μ.

Θύελλα-Ξενοφών: Στάμος, Σιαχάμη, Κοιλιομενιάτης

Αίας-Ηλειακός: Γκατζόπουλος, Πανδής, Βισβάρδης

Ολυμπιακός Σ.- Σκουροχώρι: Τσάκαλης, Καλαμαράς, Τσερφόλιας

Δευτέρα 20/11-Ώρα 3μ.μ.

Δόξα Ν.Μ.-Πανηλειακός: Σταυρόπουλος, Ξυδούς, Βισβάρδης

Ρεπό: Ν.Φιγαλεία


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot