FOLLOW US: facebook twitter

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ηλείας: «Παλεύουμε για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη»

Ημερομηνία: 30-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Ηλεία, Κοινωνία, Νέα

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Ηλείας με ανακοίνωση του, καλεί όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημοσίου και τους Δημοσίους Υπαλλήλους του Νομού Ηλείας στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Σωματείων στην Αμαλιάδα και στον Πύργο. «Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία! Είναι απεργία!

Παλεύουμε για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη. Γιατί δεν μας αξίζει να ζούμε μέσα στη μιζέρια και τη φτώχια. Οι προηγούμενες γενιές έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για να έχουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Τώρα ήρθε η δική μας σειρά, να διεκδικήσουμε ακόμα καλύτερους όρους ζωής για εμάς και τα παιδιά μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, αγκαλιάστηκαν από τα πρωτοβάθμια σωματεία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και είχαν τεράστια επιτυχία, έδωσαν το μήνυμα της εργατικής τάξης της χώρας, ότι με την πάλη της θα πάρει όλα αυτά που της ανήκουν!

Τα βασικά αιτήματα: Αυξήσεις 20% στους μισθούς και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και της χαμένης διετίας 2016-2017, κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία. Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία. Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, στήριξη του ΕΣΥ, άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος