FOLLOW US: facebook twitter

Νοσοκομείο Πύργου: Τριγμοί στο Αναισθησιολογικό τμήμα

Ημερομηνία: 18-03-2022 | Συντάκτης:

-Αποχωρήσεις και μετακινήσεις προβληματίζουν στο Νοσοκομείο Πύργου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στον… χορό των προβλημάτων μπαίνει και το Αναισθησιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί η διευθύντρια του τμήματος, ενώ ένας ακόμα αναισθησιολόγος έχει μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για να ενισχύσει τη λειτουργία της.

Αυτό σημαίνει ότι μένουν πίσω τρεις αναισθησιολόγοι οι οποίοι κατά διαστήματα είτε μετακινούνται και σε άλλες νοσηλευτικές μονάδες (Αμαλιάδα, Ζάκυνθος) είτε απουσιάζουν με αναρρωτική άδεια λόγω προβλημάτων υγείας, με συνέπεια να επικρατεί προβληματισμός για το μέλλον, δεδομένου ότι οι προκηρύξεις για τις θέσεις αναισθησιολόγων αποβαίνουν διαρκώς άγονες.

Όπως ανέφεραν ιατρικές πηγές στην «Πρωινή», υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στους αναισθησιολόγους σε όλη τη χώρα, καθώς πρόκειται για μια ειδικότητα με ζήτηση στην ιδιωτική υγεία, εξέλιξη που στερεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας πολύτιμο και ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει πρόβλημα στη Χειρουργική Κλινική, καθώς εκτελούνται κανονικά όλα τα προγραμματισμένα αλλά και τα έκτακτα χειρουργεία, ωστόσο εκφράζεται ανησυχία για το μέλλον.

Το ζήτημα των αναισθησιολόγων ανέλυσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Χρήστος Χριστόπουλος, στον βουλευτή και τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό, κατά τη πρόσφατη επίσκεψή του στην Ηλεία, τονίζοντάς του ότι προς το παρόν το νοσοκομείο καταφέρνει με λύσεις εκ των ενόντων να παρέχει υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης με ασφάλεια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot