FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσίασε η διεθνής παράσταση χορού “work in progress” του έργου “act of listening” στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δ. Ήλιδας

Ημερομηνία: 18-03-2022 | Συντάκτης:

Οπτικοακουστική πανδαισία χορού σε τρισδιάστατο περιβάλλον!

Γράφει η Πουλχερία Γεωργιοπούλου



Την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια διεθνή παράσταση σύγχρονου χορού του έργου “ act of listening”, στην οποία συμπράττουν οι δύο Έλληνες καταξιωμένοι χορογράφοι/χορευτές, Γιάννης Αντωνίου (Kunst – Stoff production) και Τατιάνα Λοβέρδου (Salto Futuro) με την πρωτοπόρο Ισπανίδα χορογράφο/χορεύτρια JoneSan Martin, είχαν όλοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον Πολυχώρο Πολιτισμού στην Αμαλιάδα.

Το δυνατό χορογραφικό τρίο συμπράττει και δημιουργεί ένα άκρως πρωτότυπο έργο μαζί με πέντε ταλαντούχους χορευτές, απόφοιτοι επαγγελματικών σχολών όπως το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που έχουν συνεργαστεί με τον κ. Γιάννη Αντωνίου στο μπαλέτο «Καρυοθραύστης» για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Οι εκδηλώσεις με τίτλο “ act of listening” πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Πολύτεχνο Σχολή Χορού-Ωδείο της κ. Κωνστάντζας Πρίντεζη από την Αμαλιάδα και τη Σχολή Χορού Νατάσσα Ζουμή – Αγγελακοπούλου από τον Πύργο.

Ήταν μια παράσταση αντίδωρο για το μπαλέτο «Καρυοθραύστης» που θα παρουσιαζόταν τις γιορτές των Χριστουγέννων στον Πολυχώρο Αμαλιάδας και ακυρώθηκε λόγω κόβιντ. Έδωσε την ικανοποίηση στο κοινό αφενός να παρακολουθήσει ένα έργο με πρωτότυπη τεχνική αφετέρου να γνωρίσει τους ταλαντούχους συντελεστές μέσα και από την κουβεντούλα που άνοιξαν με τους θεατές εξηγώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες του συγκεκριμένου είδους χορού ενώ μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Πολυχώρο, την φιλοξενία και το καλό φαγητό που απόλαυσαν όλες τις ημέρες – η μητέρα του Γιάννη Αντωνίου είχε γεννηθεί στην Αμαλιάδα και ο ίδιος έχει ευχάριστες αναμνήσεις από τις καλοκαιρινές διακοπές – προσηνείς και γελαστοί.

Το έργο “ act of listening” είναι μία ζύμωση που αφορά νέα μοντέλα κίνησης και νέο τρόπο ακρόασης/ηχητική πράξη. Ένα σύγχρονο και καινοτόμο χορευτικό έργο, που προκαλεί τους ερμηνευτές εκτός από πλούσια χορευτική τεχνική να επιδείξουν και κινητική ιδιοφυία.

Μία οπτικοακουστική πανδαισία, όπου κείμενα και ζωντανοί ήχοι γίνονται ένα με το κινητικό υλικό φτιάχνοντας ένα παράξενο και άκρως τρισδιάστατο περιβάλλον. Οι ήχοι “ενσωματώνονται”, κινητοποιούν και προεκτείνουν το σώμα, καλώντας το να ανταποκριθεί δημιουργικά στο ερέθισμα. Οι τεχνικές του μπαλέτου γίνονται εργαλεία που βοηθούν το σώμα να ανταποκριθεί στην πράξη της ενεργητικής ακρόασης. Τα υπέροχα κοστούμια είναι του ανερχόμενου Κύπριου σχεδιαστή μόδας Ανδρέα Χριστοδουλίδη. Electric χρώματα φτιάχνουν μία εκλεκτική ατμόσφαιρα, η οποία θα έχει το ύφος του «φανταστικού» αλλά και του «παράξενου».

Έτσι το κοινό της Ηλείας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πρώτο από όλους και με δωρεάν είσοδο το “ act of listening” , αφού η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Μαρτίου 2022 στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος