FOLLOW US: facebook twitter

Νοσοκομειακοί γιατροί: «Να υπερασπιστούμε την επιστημονική αλήθεια ενάντια στο σκοταδισμό»

Ημερομηνία: 09-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Την παρέμβαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προκάλεσαν τα όλο και αυξανόμενα κρούσματα αντιεπιστημονικής προσέγγισης των προφυλάξεων από τον κοροναϊό, ακόμη και από μέλη της ιατρικής κοινότητας. Αποκορύφωμα αυτού του φαινομένου, ήταν η δήλωση της λοιμωξιολόγου και καθηγήτριας στο  Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελένης Γιαμαρέλλου, ότι «θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω».

Η ΟΕΝΓΕ «εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη  για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας».

«Όπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορονοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων.  Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς».

Χαρακτηρίζει «απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).  Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταλήγουν, ότι «θα είμαστε και στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στην μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος