FOLLOW US: facebook twitter

Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος: «Η Δημαγωγία έχει όνομα κύριε Αλεξανδρόπουλε»

Ημερομηνία: 20-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με Δελτίο τύπου στις 16/11/2018 η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου και ο κ. Αλεξανδρόπουλος προσωπικά, τοποθετήθηκαν για ένα από τα σοβαρότερα θέματα του Δήμου που είναι ο δικαστικός αγώνας κατά του π.δ. για τον Κυπαρισσιακό, χωρίς αίσθημα ευθύνης και με ανακρίβειεςπου αποπροσανατολίζουν τους δημότες.  Που τους διχάζουν, αντί να τους ενώνουν.

Έδωσαν και πάλι δείγματα γραφής για τον τρόπο που έχουν την πρόθεση να διοικήσουν.

Ως Δήμαρχος Ζαχάρως θα απαντήσω στο λαϊκισμό αυτό καθαρά και με την αλήθεια:

1. Ο Δήμος Ζαχάρως θα ασκήσει αυτοτελώς προσφυγή στο ΣτΕ για  ακύρωση του Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό που καταδικάζει τη Ζαχάρω σε στασιμότητα και θα πληρώσει νόμιμα  κάθε έξοδο και δαπάνη που θα απαιτηθεί γι αυτό. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Δήμος είχε ασκήσει προσφυγή και για την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης για τον Κυπαρισσιακό που είχε ψηφιστεί προ διετίας.

2. Η προσφυγή του Δήμου δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις προσφυγές των δημοτών που ζημιώνονται, γιατί δεν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν πια τις περιουσίες τους. Οι δημότες αυτοί, όπως τονίστηκε και στη δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε ο Δήμος στις 20/10/2018 πρέπει να προσφύγουν ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ  στο δικαστήριο.

3. Στο δίκαιο αυτό αγώνα των συμπολιτών μας ο Δήμος μπορούσε να ενεργήσει μόνο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ. Να ενημερώσει, να κινητοποιήσει και να οργανώσει τον κόσμο. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ. ΦΑΝΕΡΑ.

Επέλεξε για τη νομική υποστήριξη του δικηγορική εταιρεία   ένα από τα καλύτερα και τα πιο δοκιμασμένα δικηγορικά γραφεία κι όχι μόνο γνωστοποίησε το όνομά της, αλλά κάλεσε και τους πολίτες επί τόπου σε ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση για να δώσει στον κόσμο την ευκαιρία να ΓΝΩΡΙΣΕΙ και να ΚΡΙΝΕΙ.

Σε ποιους δικηγόρους έχει αναθέσει ο κ. Αλεξανδρόπουλος και μάλιστα δωρεάν αυτή τη σοβαρή  υπόθεση; Δεν μπήκε στον κόπο να μας πει ούτε το όνομά του. Με τόσο μεγάλη διαφάνεια ενεργεί.

4. Ο κ. Αλεξανδρόπουλος μας κατηγορεί για έλλειψη ευαισθησίας και «ανθρώπινου προσώπου» γιατί ΔΕΝ αναλάβαμε  ΔΩΡΕΑΝ και ΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  τις προσφυγές των δημοτών.

Τί να πιστέψουμε; Αγνοεί  τους νόμους ο κ. Αλεξανδρόπουλος ή κοροϊδεύει τον κόσμο σ΄αυτή  τη δύσκολη ώρα;

Δεν γνωρίζει ότι μια τέτοια ενέργεια από τη μεριά του Δήμου  θα ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΗ;

Οι νομικοί συμπαραστάτες του δεν τον ενημέρωσαν ότι  κανένας Δήμος δεν μπορεί να αναλάβει τη δαπάνη για ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ αγωγές και προσφυγές  των δημοτών του, όσο και αν γνωρίζει ότι ζημιώνονται άδικα;

Αλλά,  εαν κ. Αλεξανδρόπουλος είχε  βρει τον ΝΟΜΙΜΟ τρόπο για να χρηματοδοτήσει ο Δήμος τις προσφυγές αυτές, γιατί δεν έφερε την πρόταση του  στο Δημοτικό Συμβούλιο; Θα μας είχε βρει συμπαραστάτες.

Καλώ λοιπόν τον κ. Αλεξανδρόπουλο να σταματήσει, στο όνομα  της προσωπικής προβολής και της ψηφοθηρίας, να αποπροσανατολίζει με τις ανακοινώσεις του τους δημότες.

Τέλος και με  αυτή τη αφορμή ζητάω από τον κάθε συμπολίτη που βλάπτεται στην περιουσία του να βιαστεί για την κατάθεση των δικαιολογητικών που χρειάζονται για την  άσκηση της προσφυγής.  Μόνο ενωμένοι έχουμε ελπίδες να πετύχουμε.

 

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως

Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος