FOLLOW US: facebook twitter

Νικολακόπουλος-Τζαβάρας: Οι φυλακές Ανδρίτσαινας το νούμερο ένα θέμα στην ατζέντα

Ημερομηνία: 14-05-2024 | Συντάκτης:

-Συνάντηση του Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Α. Νικολακόπουλου με τον πρ. Υπουργό Κώστα Τζαβάρα

-Συζήτηση για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Ηλείας

Σε νέα βάση μπαίνει το θέμα της ανέγερσης σωφρονιστικού καταστήματος στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, μετά τη συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, με τον πρ. Υπουργό και βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα, στη διάρκεια της οποίας επαναδιατυπώθηκε το αίτημα κατασκευής φυλακών, που χρονολογείται από το 1999 επί εποχής Αθανάσιου Κανελλόπουλου, και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων τόσο ως προς τη χρησιμότητα εκπόνησης του συγκεκριμένου έργου όσο και ως προς τα οφέλη που θα αποκομίσει η περιοχή αλλά και ευρύτερα ο νομός Ηλείας.

Ο κ. Τζαβάρας, στην διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο γραφείο του κ. Νικολακόπουλου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επαναδιατύπωσε την θέση του για την ανέγερση φυλακών στην Ανδρίτσαινα, όπως είχε παρουσιάσει πρόσφατα σε σχετικό άρθρο- παρέμβαση. Πρόταση η οποία δεν αιφνιδίασε τον κ. Νικολακόπουλο, καθώς από την ανάληψη των καθηκόντων του ο Υφυπουργός έχει συμπεριλάβει το συγκεκριμένο θέμα στην ατζέντα του και εξετάζει όλα τα δεδομένα για να διαπιστώσει την δυνατότητα  έγκρισης και εκτέλεσης του έργου.

«Μεγάλη ευκαιρία για την Ηλεία»

Ο κ. Νικολακόπουλος βλέπει θετικά  τις θέσεις του κ. Τζαβάρα, όπως αυτές είχαν διατυπωθεί στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα, αναφορικά με τη χρησιμότητα ανέγερσης φυλακών στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, τόσο στο επίπεδο ενίσχυσης του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας μας, όσο και ως προς τα οφέλη που θα αποκομίσει ο νομός Ηλείας, είτε πρόκειται για την ανάπτυξη σταθερού κύκλου δραστηριοτήτων είτε για την εκτέλεση αναπτυξιακών έργων υποδομής.

«Οι παρεμβάσεις του αγαπητού φίλου Κώστα Τζαβάρα, είναι χρήσιμες για τον τόπο και κάθε εποικοδομητική πρόταση θα με βρίσκει σύμφωνο και σύμμαχο. Εκτιμώ την διάθεσή του για συνεργασία και σε ότι αφορά το θέμα της ανέγερσης φυλακών στην Ανδρίτσαινα συμφωνούμε ότι πρόκειται για μία  ευκαιρία για την περιοχή» ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος δεσμεύτηκε να εξετάσει ενδελεχώς όλες τις παραμέτρους και θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον κ. Τζαβάρα για την προώθηση της πρότασης.

Αυτοκινητόδρομος και Ε.Π.Σ.

Η συνάντηση των δύο πολιτικών δεν περιορίστηκε μόνο στο συγκεκριμένο θέμα αλλά είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που αφορούν την Ηλεία, όπως η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου. Ένα έργο για το οποίο είχε αγωνιστεί επί σειρά ετών ο κ. Τζαβάρας και είχε συνεργαστεί στενά με τον κ. Νικολακόπουλο στην προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία, όντας βουλευτές και οι δύο που συνέβαλαν τα μέγιστα για την προώθηση και κατασκευή του έργου, το οποίο οδεύει πλέον στην ολοκλήρωσή του.

Πλέον η προσπάθεια επικεντρώνεται στην επέκτασή του και στην κατασκευή του τμήματος «Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα» για το οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, καθώς επίσης έγιναν προτάσεις και για άλλα έργα υποδομής, όπως η σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με τη θάλασσα και όχι μόνο.  

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην υλοποίηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην Ηλεία, έργο το οποίο πίστεψε από την πρώτη στιγμή ο κ. Νικολακόπουλος, και την αναπτυξιακή προοπτική που δίνει στο νομό.

Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα της εφαρμογής των δασικών χαρτών και επιμέρους θέματα που αφορούν το κτηματολόγιο και τη δασική νομοθεσία και ο κ. Τζαβάρας έθεσε τις προτάσεις του και τις ενέργειες που είχε κάνει στο παρελθόν.

Να σημειωθεί ότι οι δύο πολιτικοί είχαν συνεργασία και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία για τα μεγάλα θέματα του νομού, συχνά ανταλλάσσουν απόψεις και δεσμεύτηκαν να συνεχιστεί η καλή συνεργασία και στο μέλλον, για τα θέματα που αφορούν την Ηλεία. Συνεργασία, που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει στον τόπο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia