FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Πλέγμα ενίσχυσης και προστασίας με ουσιαστικά μέτρα «ανακούφισης»

Ημερομηνία: 27-11-2020 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Εφαρμόζουμε μια συνεκτική πολιτική ενίσχυσης επιχειρήσεων, επιστημόνων, ανέργων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με σύνεση και με επίγνωση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία και του αγνώστου της διάρκειάς της».

Με τα παραπάνω λόγια ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος αναφέρθηκε σε μια σειρά συγκεκριμένων μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση για να βοηθήσει και να στηρίξει πραγματικά όσους έχουν πληγεί από την πανδημία, κατά την διάρκεια της νέας τοποθέτησής του στη Βουλή στη συζήτηση που έγινε επί του νομοσχεδίου του Υπ. Εργασίας.

Ο κ. Νικολακόπουλος έκανε ειδικότερα μνεία στην μείωση κατά τρείς μονάδες αλλά και την ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι και 24 δόσεις από τον Απρίλιο της νέας χρονιάς, για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στον επιστημονικό κλάδο (δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους), για την περιστασιακή απασχόληση των μακροχρόνια ανέργων, την επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και σε άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας όπως οι άστεγοι και οι γυναίκες που διαβιούν σε ξενώνες φιλοξενίας και επιπροσθέτως για την προσαύξηση στο διπλάσιο του ιδίου Εισοδήματος  για τον μήνα Δεκέμβριο.

Τονίζοντας επίσης ότι καμία επαγγελματική και κοινωνική ομάδα δεν θα μείνει χωρίς στήριξη και θα γίνουν και στο μέλλον όσες άλλες παρεμβάσεις χρειαστούν, αναφέρθηκε αναλυτικότερα  στα μέτρα σημειώνοντας τα εξής :

«Στο άρθρο 31 προβλέπεται η μείωση από 1η.1.2021, κατά τρεις (3) ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών εργαζομένων σε φορείς εκτός δημόσιων υπηρεσιών.

Έτσι συνολικά η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας φτάνει στο 3,9 και πλησιάζει στον στόχο που έχουμε θέσει για συνολική μείωση 5%. Ένα μέτρο το οποίο  ενισχύει οικονομικά εργοδότες και εργαζόμενους που πλήττονται από την οικονομική κρίση αφού αυξάνει το εισόδημα τους. Έχει επίσης και σαφές αναπτυξιακό πρόσημο και συμβάλει στην καταπολέμηση της ανεργίας αφού μειώνει το μη μισθολογικό κόστος που αποτελεί ανασχετικό παράγοντα για την απασχόληση.

Επιπλέον στα άρθρα 32-35 δίνεται η δυνατότητα  ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών  για την αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που έχει διαμορφωθεί στους πληττόμενους από την πανδημία η οποία έχει οδηγήσει τους ασφαλισμένους σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Ρύθμιση η οποία θα είναι μέχρι 24 δόσεις με τις καταβολές να ξεκινούν από 30-4-2021.

Παράλληλα, στο άρθρο 66 προβλέπεται  στήριξη σε δικηγόρους , μηχανικούς και οικονομολόγους με χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης η οποία μάλιστα είναι ακατάσχετη, δε συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές και δεν προσμετράται στο οικογενειακό εισόδημα. Και η στήριξη αυτή  έρχεται να προστεθεί στην δυνατότητα να ενταχθούν οι συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες στην επιστρεπτέα προκαταβολή. Στηρίζουμε έτσι εμπράκτως επαγγελματικές ομάδες που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα.

Μια άλλη σημαντική στήριξη που προβλέπει το παρόν νομοσχέδιο είναι και προς τους μακροχρόνια άνεργους αφού ρυθμίζει και προβλέπει τη δυνατότητα περιστασιακής απασχόλησης τους χωρίς να χάνονται τα πλεονεκτήματα που δίνει το νομικό καθεστώς προστασίας των ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Επεκτείνεται επίσης το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αφού εντάσσονται για πρώτη φορά σε αυτό άστεγοι και οι γυναίκες θύματα βίας που διαβιούν σε ξενώνες φιλοξενίας.

Επίσης με την υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε επί του άρθρου 9 προσαυξάνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για το μήνα Δεκέμβριο στο διπλάσιο.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ