FOLLOW US: facebook twitter

Νέο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για τα σχολεία – Πώς αντιμετωπίζονται τα κρούσματα, τεστ στις στενές επαφές

Ημερομηνία: 22-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα, Υγεία

Πρωτόκολλα με επικαιροποιημένες οδηγίες απέστειλε ο ΕΟΔΥ, με πρόσθετες οδηγίες για την διαχείριση των στενών επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, αρχικά γίνεται ενημέρωση των γονέων των συμμαθητών του μαθητή που νοσεί, καθώς και της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης  Δημόσιας Υγείας
και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Σε δεύτερο στάδιο, αποστέλλεται δελτίο ιχνηλάτησης στη Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασίας και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Τέλος, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και την οικεία Διεύθυνση Εκπαιδευσης για τυχόν αναστολή λειτουργίας τμήματος, τμημάτων ή συνολικά της σχολικής μονάδας.

Σε σχέση με τις στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος (εκπαιδευτικού ή μαθητή), μετά την καταγραφή τους και την απομάκρυνση από το σχολικό περιβάλλον για 14 ημέρες μετά την τελευταία επαφή με το κρούσμα, προβλέπεται η διενέργεια τεστ σε περίπτωση που εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα για COVID-19.

Σε κάθε περίπτωση, δεν συνιστάται καθολικός εργαστηριακός έλεγχος των ασυμπτωματικών στενών επαφών.

Επιπλέον, για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε περισσότερα τμήματα του ενός, γίνεται εκτίμηση κινδύνου για τυχόν αποφάσεις αναστολής λειτουργίας τμημάτων ή σχολικής μονάδας, λαμβάνοντας υπ΄όψιν τους παρακάτω παράγοντες:

– τον αριθμό των διδακτικών ωρών που δίδαξε στο κάθε τμήμα,

– τον τρόπο χρήσης μάσκας –από τον ίδιο και τους άλλους– κατά τις επαφές με άλλα
άτομα,

– τον τρόπο τήρησης αποστάσεων από τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή,

– τη διάρκεια της επαφής με τα άτομα αυτά, κτλ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος