FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Παρέλαβε νέο μηχάνημα πλύσης κάδων απορριμμάτων

Ημερομηνία: 03-03-2024 | Συντάκτης:

Ουσιαστική η συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, με τον καθαρισμό και των πεζοδρομίων

Σημαντική συμβολή προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, θα έχει το νέο  πλυντήριο πλύσης κάδων απορριμμάτων, που προμηθεύτηκε  ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Πρόκειται για ένα ακόμη  βήμα  του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Σάκη Μπαλιούκο,  για την πλήρως οργανωμένη και οικονομική  διαχείριση των απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, με  βασικό στόχο τη δημιουργία κινητού σταθμού μεταφόρτωσης  κατά τη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

Το υπερσύγχρονο  αυτοκινούμενο  μηχάνημα  πλύσης κάδων απορριμμάτων  που προμηθεύτηκε  το μεσημέρι της Παρασκευής ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, έχει τη δυνατότητα για πλύση  κάθε φορά ενός  μεγάλου κάδου μέχρι 1300 λίτρων, καθώς και για ανεξάρτητη πλύση δύο μικρότερων.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος της προμηθεύτριας εταιρείας  από τη Θεσσαλονίκη κ. Χρήστος Ιωσηφίδης,  το μηχάνημα έχει δύο διαφορετικά συστήματα πλύσης, ενώ από το γεγονός πως είναι κλειστού τύπου δεν επηρεάζει καθόλου το περιβάλλον εκεί που δουλεύει, δεν ψεκάζει και  δεν πετάει απόβλητα.

Το συνολικό κόστος της προμήθειας ανέρχεται σε 180.000 ευρώ,  είναι τελευταίας τεχνολογίας και  δεν ανήκει  στη κατηγορία των φορτηγών αλλά των μηχανημάτων έργων.

«Πέρα από το ότι καθαρίζει τους κάδους και δεν έχει καθόλου δυσοσμίες, έχει ξεχωριστό σύστημα πλύσης γύρω από τους κάδους που μπορεί να πλένει και το συγκεκριμένο σημείο του πεζοδρομίου,  ώστε να απολυμανθεί κι εκείνο και να καθαρίσει» τόνισε ο κ. Ιωσηφίδης.

Πριν από λίγες ημέρες εξάλλου ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων προμηθεύτηκε υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο, συνολικού προϋπολογισμού 145.500 ευρώ, στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών και Αειφόρος Ανάπτυξη» της Περιφέρειας Δ.Ε., ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα ο δήμος  θα παραλάβει ένα ακόμη καινούργιο όχημα  της ίδιας χρήσης και  χωρητικότητας, ολοκληρώνοντας εν μέρει τον  εξοπλισμό διαχείρισης των απορριμμάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος