FOLLOW US: facebook twitter

Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Νέο κάλεσμα για στήριξη της απεργίας των εργαστηριακών γιατρών

Ημερομηνία: 02-05-2024 | Συντάκτης:

-«Οι απεργοσπάστες ανοίγουν μέτωπο με τον ιατρικό κόσμο»

Την στήριξή του στις επερχόμενες κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών, εκφράζει με νέα του ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας και ταυτόχρονα αφήνει αιχμές κατά όσων δηλώνουν ότι θα ενεργήσουν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Τσαούσης, αναφέρεται:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας χαιρετίζει και στηρίζει απόλυτα την αγωνιστική στάση και τη μαζική συμμετοχή των εργαστηριακών ιατρών μελών του, στις απεργιακές κινητοποιήσεις από Τετάρτη 08 Μαΐου 2024, που έχει ως στόχο να εκφραστεί η αντίθεσή τους στη βάναυση αφαίρεση του εισοδήματος τους με την καθιέρωση του clow back, με αποτέλεσμα την αφαίμαξη των εργαστήριων της γειτονίας και τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό των εργαστήριων τους».

«Απεργοσπαστικός μηχανισμός»

Σχετικά με όσους σκοπεύουν να «σπάσουν» την απεργία, ο Σύλλογος προειδοποιεί ότι δεν θα έχουν την στήριξή του:  

«Δυστυχώς για μια ακόμη μία φορά οι συνήθεις «ύποπτοι» δεν σέβονται  τη μάχη που δίνει ο εργαστηριακός συνάδελφός τους για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, τη σωτηρία των εργαστήριων τους και της ελπίδας για ένα συνταξιοδοτικό μέλλον.

Έτσι οι «γνωστοί» για την απεργοσπαστική τους τακτική δηλώνουν χωρίς αιδώ ότι θα συμπεριφερθούν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός.  Όλοι οι παραπάνω, πολύ σύντομα θα κληθούν να απαντήσουν στο γιατί έχουν μόνο προνόμια και δεν έχουν  υποχρεώσεις, τους γνωρίζουμε δε ότι σε περίπτωση ατυχούς περιστατικού στο ιατρείο τους, ο Ιατρικός Σύλλογος δεν θα τους στηρίξει ηθικά και νομικά.

Τέλος, τους ενημερώνουμε ότι οι εργαστηριακοί ιατροί θα προασπίσουν με ομάδες περιφρούρησης τις  κινητοποιήσεις τους με κάθε μέσον  και ας αναλάβουν οι απεργοσπάστες τις ευθύνες τους. Ας γνωρίζουν, οι απεργοσπάστες, ότι με τη στάση τους ανοίγουν μέτωπο, όχι κατά των εργαστηριακών συνάδελφων τους και συνολικά προς το ιατρικό σώμα, αλλά με την ίδια την κοινωνία που τους κρίνει και τους αξιολογεί. Και μάλιστα με την ταμπέλα του απεργοσπάστη, που εκμεταλλεύεται τον αγώνα των άλλων για να κερδίσει».

Οι εργαστηριακοί γιατροί στηρίζουν τους ασθενείς καλύπτοντας εδώ και 10 χρόνια τώρα την υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και λένε ΟΧΙ στον οικονομικό μαρασμό και την εξαθλίωση των εργαστήριων τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας καλεί τους εργαστηριακούς ιατρούς σε αγωνιστική ετοιμότητα με παράλληλη διασφάλιση και περιφρούρηση της όποιας μορφής κινητοποιήσεων, συνεχή ενημέρωση ιατρών και εργαζομένων στα εργαστήρια και διασφάλιση της ενημέρωσης του συνόλου του λαού. Επιπλέον, καλεί τους κλινικούς ιατρούς τις μέρες των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών, να περιορίσουν την συνταγογράφησή τους,  στις απολύτως επείγουσες και απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

M.K.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος