FOLLOW US: facebook twitter

Σημαντικό έργο ξεκίνησε στη Ζαχάρω: Νέο γεφύρι θα ενώνει το Νεοχώρι με τον Κακόβατο

Ημερομηνία: 24-06-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”114365″ img_size=”full”][vc_column_text]Η κατασκευή νέου γεφυριού στο ρέμα «Αλυσίβα», ανάμεσα σε Κακόβατο και Νεοχώρι, ξεκίνησε προχθές το πρωί, με στόχο να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα πλημμύρας στην περιοχή, αλλά και να αποκατασταθεί η επικοινωνία μεταξύ των κατοίκων των δυο κοινοτήτων και η άνετη πρόσβαση στην πόλη της Ζαχάρως.

Παρών κατά την έναρξη των εργασιών ήταν ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Χρήστο Βλάχο, και επέβλεψε την έναρξη των εργασιών, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή επιλύει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που ταλάνιζε για αρκετά χρόνια τους κατοίκους και τους παραγωγούς της περιοχής, με πιο πρόσφατη τη θεομηνία τον περασμένο Νοέμβριο.

Αναφερόμενος στα τεχνικά ζητήματα του έργου, ο κ. Βλάχος ανέφερε στην «Πρωινή» ότι στο συγκεκριμένο σημείο έχουν προκληθεί μεγάλες πλημμύρες τρεις φορές στο παρελθόν, με συνέπεια να καταστραφεί το γεφύρι και να διακοπεί η διέλευση των πολιτών και οχημάτων.[/vc_column_text][vc_single_image image=”114364″ img_size=”full”][vc_column_text]«Κάνουμε πράξη ένα αίτημα των κατοίκων, λύνοντας ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που τους ταλαιπωρούσε. Εξαιτίας αυτού του προβλήματος, πλημμύρισαν σπίτια και εκτάσεις τουλάχιστον τρεις φορές στο παρελθόν. Στη θέση του μικρού γεφυριού θα κατασκευαστεί ένα αρκετά μεγαλύτερο και με όλες τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές. Ήταν υπόσχεση του δημάρχου και γίνεται πραγματικότητα το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων των δύο κοινοτήτων» , τόνισε και πρόσθεσε ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθούν κι άλλα εργα.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 50.000 ευρώ με ΦΠΑ και , σύμφωνα με απόφαση της οικονομικής επιτροπής, επελέγη η διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση «διότι η θεομηνία είναι απρόβλεπτο γεγονός και δεν απορρέει σε καμία περίπτωση από ευθύνη του Δήμου, και απαιτείται άμεση αποκατάσταση εκτέλεση του ανωτέρω έργου».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot