FOLLOW US: facebook twitter

“Νεκρώνει” την Τετάρτη η αγορά του Πύργου από την απεργία των εμπόρων

Ημερομηνία: 20-11-2023 | Συντάκτης:

Εφιαλτικές προβλέψεις από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλ. Ξανθούλη για το φορολογικό σ/ν

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις την ερχόμενη Τετάρτη είναι οι έμποροι του Πύργου, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στα γραφεία του συλλόγου, όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι εξελίξεις, καθώς ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως αποφάσισε να κλείσουν τα καταστήματα την Τετάρτη, ενώ σήμερα θα πάρουν αποφάσεις και οι σύλλογοι των άλλων πόλεων της Ηλείας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης προανήγγειλε απανωτά λουκέτα εάν εφαρμοστεί η εξαγγελλόμενη φορολόγηση, αφού περίπου οι μισοί δεν θα αντέξουν να πληρώσουν.

«Με μια πρόχειρη έρευνα που κάναμε το 40% των καταστημάτων θα κλείσει και η ανεργία θα μεγαλώσει. Η κυβέρνηση ουσιαστικά μας τιμωρεί επειδή έχουμε εργαζόμενους με αυτό το νομοσχέδιο. Εμείς είμαστε ο μόνος κλάδος που επενδύει και παλεύει καθημερινά για να εισπράξει. Το υπό διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει άδικη φορολόγηση, γιατί μας θεωρεί όλους εξαρχής φοροφυγάδες και βάλλει επί δικαίων και αδίκων, ενώ μας βάζει να πληρώσουμε και για το έτος που ήδη “τρέχει”. Η κυβέρνηση ξέρει ποιες είναι οι μεγάλες εστίες φοροδιαφυγής και μπορεί να τις χτυπήσει», τόνισε ο κ. Ξανθούλης και επικαλέστηκε το παράδειγμα των αποδείξεων για να το τεκμηριώσει.

«Θα μπορούσαν να εκπίπτουν όλες οι αποδείξεις και να έχουμε ελάφρυνση. Γιατί βάζει μόνο το 30% και όχι το 100% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Κάθε φορά που το κράτος έχει ανάγκη από χρήματα, είμαστε εμείς ο εύκολος στόχος για να τα μαζέψει. Για αυτό απόψε μαζευτήκαμε για να ενημερώσουμε τους συναδέλφους επαγγελματίες εμπόρους για το τι θα κάνουμε την Τετάρτη με τις  απεργιακές κινητοποιήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος