FOLLOW US: facebook twitter

Έφυγε η κυρία Πίτσα Γκότση

Ημερομηνία: 21-07-2023 | Συντάκτης:

Πλήρης ημερών – σε ηλικία 96 ετών – αναχώρησε από τη ζωή η γνωστή Πυργιώτισσα Πίτσα (Καλλιόπη) Γκότση το γένος Αγγελοπούλου, σύζυγος εν ζωή του αείμνηστου δικηγόρου Κωνσταντίνου Γκότση (ασκούσε τη νομική επιστήμη έως το 1990 περίπου σε ηλικία 80 ετών). Αύριο Σάββατο ώρα 9:30 στο Α’ κοιμητήριο  Πύργου τα παιδιά της: ο γιατρός  Αλέξανδρος Γκότσης που επί σειρά ετών κατοικεί με την οικογένειά του στην Κομοτηνή και ο Παναγιώτης ηλεκτρονικός στο επάγγελμα που διαμένει στην Αθήνα οι νύφες της Βάσω και Γιάννα, τα εγγόνια της Κωνσταντίνος-Αθηνά, Κωνσταντίνα-Επαμεινώνδας, άλλοι συγγενείς και φίλοι θα προσευχηθούν για την ψυχή της και θα  την κατευοδώσουν στην πορεία της προς τελευταία της κατοικία.

Η αείμνηστη Πίτσα υπήρξε σύζυγος παλιάς κοπής, εξαίρετη μάνα, Πυργιώτισσα υψηλής κουλτούρας. Στάθηκε δίπλα στα παιδιά της μέχρις και την πόρτα του Πανεπιστημίου και εν συνεχεία αποσύρθηκε για να γνωρίσουν οι γιοι της την ελευθερία της ζωής κάνοντας τις επιλογές τους.

Αλησμόνητες θα μείνουν οι συμβουλές της για προσοχή και συγκέντρωση στα παιδικά και εφηβικά μας παιχνίδια στο επαρχείο, στην πλατεία, και τις οδούς Κρεσταινίτη (Κρεστενίτη), Αγίου Νικολάου, Λετρίνων, Παπασταθοπούλου που εκείνη την εποχή κυκλοφορούσαν αυτοκίνητα. Μοναδική και η προσέγγισή της στην παρέα των αγοριών με συμβουλές υψηλού παιδαγωγικού ύφους, η φιλοξενία στο σπίτι της οικογένειας επί των οδών Κρεσταινίτου και Αγίου Νικολάου, οι λιχουδιές που πρόσφερε, η έξυπνη «προστασία» της στις ζαβολιές όλων μας.

Άλλη μια Πυργιώτισσα αφήνει πίσω της ανεξίτηλο το γνήσιο μητρικό ίχνος σε μια εποχή όπου οι περισσότερες μανάδες μπορούσαν να ελέγχουν χωρίς να σκλαβώνουν τα ζωηρά αγόρια τους αφού επιθυμούσαν να τα απελευθερώσουν χωρίς να είναι πιεστικές μαζί τους. Έμαθαν στα αγόρια τους να σέβονται και να υπολογίζουν τις συντρόφους τους και την προσωπικότητα καθενός/καθεμιάς.

Θα τη θυμόμαστε παντοτινά. Στα άγια των αγίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος