FOLLOW US: facebook twitter

Νέες κινητοποιήσεις για τη διάσωση της πατατοπαραγωγής από την ΟΑΣΗ

Ημερομηνία: 18-05-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”112060″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται εντός της εβδομάδας οι αγρότες της Ηλείας, προκειμένου να αναδείξουν το σοβαρό πρόβλημα στην παραγωγή της πατάτας, με τη χαμηλή τιμή και τις αθρόες εισαγωγές από την Αίγυπτο και τις «ελληνοποιήσεις». Μετά τη συγκέντρωση της περασμένης εβδομάδας στον Καρδάμα, τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) θα παραδώσουν ψήφισμα στην ΠΕ Ηλείας.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης  Βομπίρης, ανέφερε ότι έχει γίνει μεγάλη εισαγωγή πατάτας από την Αίγυπτο και από αλλού, με συνέπεια να έχει καλυφθεί η ελληνική αγορά.

«Από τις αρχές Απριλίου έχουμε επισημάνει το πρόβλημα, ζητήσαμε από την κυβέρνηση ναπροστατεύσει τους αγρότες λόγω της πανδημίας και να τους στηρίξει. Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα από αυτά, μάλιστα επέτρεψε την εισαγωγή 30.000 τόνων από την Αίγυπτο, τη στιγμή που παραγωγοί της Ηλείας, της Αχαΐας και της Μεσσηνίας άρχισαν να βγάζουν πατάτες. Αυτό ήταν κανονική εκτέλεση. Οι άνθρωποι έχουν κάνει τεράστια έξοδα για να αντεπεξέλθουν και τους πήρε τα λεφτά από την τσέπη», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καρδαμά, Χρ. Σούλης, δήλωσε ότι η τιμή της πατάτας είναι εξευτελιστική εξαιτίας της αθρόας εισαγωγής.

«Το κράτος να μας βοηθήσει γιατί δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα έξοδά μας. Μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα», ανέφερε. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο αντιπερ/ρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδ. Βασιλόπουλος  ανέφερε ότι υπεγράφη πρωτόκολλο μεταξύ του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,  ώστε να ενταθούν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι στα δεδομένα των κτηνοτρόφων και να δρομολογηθούν οι αποζημιώσεις ύστερα από σύγκριση με τα περσινά στοιχεία.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot