FOLLOW US: facebook twitter

Νέα σελίδα στο δήμο Ζαχάρως με δήμαρχο τον Κώστα Μητρόπουλο-Εξελέγη με 57,20%

Ημερομηνία: 16-10-2023 | Συντάκτης:

Νέα σελίδα άνοιξε χθες και για τον δήμο Ζαχάρως- Φιγαλείας, αφού ο Κώστας Μητρόπουλος είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών του β΄γύρου  στη «μονομαχία» του με τον Τάσο Κάπο και ο νέος δήμαρχος Ζαχάρως, που θα διαδεχθεί τον νυν δήμαρχο Κώστα Αλξεανδρόπουλο.  Λίγο μετά τις 8.30 το αποτέλεσμα είχε σχεδόν ξεκαθαρίσει και στο εκλογικό κέντρο του Κώστα Μητρόπουλου συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος και όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του, γιορτάζοντας τα επινίκια της εκλογής του.

Σε δήλωσή του ο νέος δήμαρχος Ζαχάρως ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Σήμερα, ανοίγει μία νέα σελίδα για τη Ζαχάρω και τους δημότες της. Με ενότητα, σχέδιο και σκληρή δουλειά θα συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την ανάπτυξη του Δήμου μας και την ευημερία ΟΛΩΝ των κατοίκων της Ζαχάρως και της Φιγαλείας.»

Το αποτέλεσμα είχε αρχίσει να ξεχωρίζει από νωρίς, αφού από την αρχή έκδοσης των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Κώστας Μητρόπουλος διατηρούσε ένα σταθερό προβάδισμα το οποίο διατήρησε ως το τέλος χωρίς σκαμπανεβάσματα.  Μάλιστα η συμμετοχή των πολιτών στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής άγγιξε σχεδόν το 50%.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα  τελικά αποτελέσματα  που αναρτήθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών στο δήμο Ζαχάρως- Φιγαλείας έλαβαν

Μητρόπουλος Κωνσταντιντίνος  57,20%

Τάσος Κάπος  42,80%

Να σημειώσουμε ωστόσο, ότι καθοριστική σημασία για την εκλογή του Κώστα Μητρόπουλου είχε η συμμαχία του και η δήλωση στήριξης του από τον νυν δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο όπου την περασμένη Πέμπτη προχώρησαν σε κοινή δήλωση. Μάλιστα τότε ο Κώστας Μητρόπουλος είχε δηλώσει ότι «Η συνεργασία με τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο και την παράταξή του, θα έχει σημαντική συμβολή στο δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Οι προσπάθειες τους αφήνουν μια σοβαρή παρακαταθήκη με πολιτικές και τεχνικές θέσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων που φρενάρουν την ανάπτυξη του τόπου,καθώς και έργα σε εξέλιξη με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση,που θα αξιοποιήσουμε και θα τιμήσουμε όπως αξίζει, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού και του πνεύματος ενότητας που είναι καθήκον να εγκαθιδρύσουμε επιτέλους στο δήμο μας. Δεσμεύομαι πως θα διοικήσουμε με ήθος και εντιμότητα με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων σας, για να δούμε το δήμο Ζαχάρως όπως τον οραματιζόμαστε.»

Βεβαίως η αναμέτρηση με τον Τάσο Κάπο ήταν σκληρή, ένα πραγματικό ντέρμπι καθώς ο  Κώστας Μητρόπουλος αναδείχτηκε νικητής του α’ γύρου με 38,51% (2.786 ψήφους) και δεύτερος ο Τάσος Κάπος με 31,28% (2.263 ψήφους).

Την πρώτη Κυριακή και τις δυο Δημοτικές Ενότητες, Ζαχάρως και Φιγαλείας, είχε κερδίσει  ο Κώστας Μητρόπουλος που έλαβε στην Δ.Ε. Ζαχάρως 34,66% (2.053 ψήφους) και την Δ.Ε.Φιγαλείας 55,91% (733 ψήφους) ενώ ο δεύτερος Τάσος Κάπος συγκέντρωσε 31,71% (1.878 ψήφους) στην ΔΕ Ζαχάρως και 29,37% (385 ψήφους) στην Δ.Ε. Φιγαλείας.

Ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος  την πρώτη Κυριακή σημείωσε «χαμηλή πτήση» στην ΔΕ Φιγαλείας καθώς έλαβε 14,11% (185 ψήφους) και στην Δ.Ε. Ζαχάρως συγκέντρωσε 29,97% (1.775 ψήφους) μόλις 103 ψηφοδέλτια λιγότερα από τον δεύτερο (Τ. Κάπο).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia