FOLLOW US: facebook twitter

Νέα προθεσμία για τα κτίρια των πυρόπληκτων της Ηλείας

Ημερομηνία: 04-01-2024 | Συντάκτης:

-Περιθώριο υποβολής αίτησης ως τις 24/8 για τη Στεγαστική Συνδρομή

 

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

 

Περιθώριο υποβολής αίτησης για έκδοση Άδειας Επισκευής και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής ως τις 23 Αυγούστου του 2024 έχουν οι πυρόπληκτοι πολίτες της Ηλείας από την πυρκαγιά του 2021, καθώς το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε απόφαση ορισμού νέας προθεσμίας.

Η νέα απόφαση περιλαμβάνει την υποβολή αίτησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για έκδοση Άδειας Επισκευής και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) ή για έκδοση Βεβαίωσης Καθορισμού Δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση κτιρίου από τους ιδιοκτήτες πληγέντων, από τις πυρκαγιές του Μαΐου 2021 μέχρι και του Αυγούστου 2021, κτιρίων, οι οποίοι δεν έχουν κριθεί δικαιούχοι πρώτης αρωγής έναντι Στεγαστικής Συνδρομής.

Όπως αναφέρει στο σχετικό κείμενο ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος, η νέα προθεσμία δίνεται επειδή λήγουν ή έχουν ήδη λήξει οι προβλεπόμενες προθεσμίες υποβολής αιτήσεων και επειδή διαπιστώθηκαν δυσκολίες τόσο στο έργο της αποκατάστασης των κτιρίων, όσο και στην ανεύρεση έτοιμων κτισμάτων για αυτοστέγαση, που είχαν σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας.

«Ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί υπολείπεται του πλήθους των βλαβέντων κτιρίων και πρέπει να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν προκληθεί στα κτίρια από τις πυρκαγιές του θέματος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Επίσης σημειώνει ότι στις περιπτώσεις κτιρίων που ανήκουν σε επιχειρήσεις κτιρίων που ιδιοκτησιακά ανήκουν ή σε φυσικά πρόσωπα τα οποία ασκούν οικονομική δραστηριότητα σε αυτά ή σε εταιρείες, η Άδεια Επισκευής πρέπει να χορηγείται εντός τεσσάρων ετών από την εκδήλωση του γεγονότος. Επίσης εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος, πρέπει να συνάπτεται ηδανειακή σύμβαση με τα πιστωτικά ιδρύματα για τη χορήγηση δανείου. Ειδικά στις περιπτώσεις κτιρίων που ανήκουν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή γεωργική παραγωγή καθώς και στην παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, το σύνολο της Στεγαστικής Συνδρομής καταβάλλεται εντός τεσσάρων ετών από την εκδήλωση του γεγονότος, σύμφωνα με τον Κανονισμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia