FOLLOW US: facebook twitter

Νέα πρόσωπα, νέες ιδέες!

Ημερομηνία: 04-10-2023 | Συντάκτης:

Δυναμική συμμετοχή νέων υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές για το Δήμο Πύργου


Της Κικής Κολοβέρου- [email protected]


Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια, οι νέοι κυρίως να είχαν απομακρυνθεί από την πολιτική – με την έννοια του μειωμένου πολιτικού ενδιαφέροντος και της μικρότερης έμπρακτης συμμετοχής- στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, φαίνεται πως η εικόνα έχει αρχίσει να αναστρέφεται.

Σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, νέα πρόσωπα, άνθρωποι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, πήραν την μεγάλη απόφαση και στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών προσφέροντας τους, σημαντική ανανέωση.

Τα προβλήματα της καθημερινότητας και το όραμα για έναν Δήμο που θα βαδίσει στο δρόμο της ανάπτυξης, αντάξιο των προσδοκιών όλων μας, αποτέλεσε για δεκάδες νέους υποψήφιους το κίνητρο για να δώσουν την «μάχη» του σταυρού στις εκλογές της Κυριακής.

«Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργο»- Τάκης Αντωνακόπουλος

Παρασκευή (Ευη) Σταυρουλοπούλου, Υπάλληλος Υπουργείου Πολιτισμού

«Ερωτευμένη με την πόλη μου. Η πεποίθηση μου πως μέσα από την ιστορία της πόλης μας,που ολοένα και ξεπροβάλλει περισσότερο, προσδίδοντας την λάμψη που όλοι αναζητούμε να αναδειχθεί στον τόπο μας, μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς, όπου με στοχευμένη δράση η πόλη του Πύργου να μεταμορφωθεί σε ένα ελκυστικό προορισμό θέτοντας την σε αναπτυξιακή τροχιά. Η νέα γενιά αγαπάει τον πολιτισμό και αποτελεί το μέλλον που όλοι πρέπει να αγκαλιάσουμε. Συνεπώς η απόφαση μου για ενεργή και έμπρακτη συμμετοχή στα κοινά της πόλης μου δεν μπορούσε παρά να αποτελεί μονόδρομο. Το κάλεσμα και η εμπιστοσύνη του Τάκη Αντωνακόπουλου στο πρόσωπό μου αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη τιμή!».

Πηνελόπη (Πέννυ) Ζουμπάκη, Οικονομολόγος

«Ο λόγος που με οδήγησε να συμμετέχω και αυτή την φορά στις εκλογές με τον Τάκη Αντωνακόπουλο είναι πως η παράταξη μας έχει αποδείξει από το 2019, παρόλες τις δυσχέρειες που αντιμετώπισε μέσα σε δύο χρόνια καραντίνας, ότι μπορεί να κάνει τα λόγια πράξεις και να έρθει η ανάπτυξη στην πόλη μας. Ενωμένοι οι νεότεροι με τους πιο έμπειρους, με τις γνώσεις και την αγάπη μας για τον τόπο μας θα συνεχίσουμε να αλλάζουμε τον Πύργο προς το καλύτερο».

Γιώργος Βαγγόπουλος, Γραμματέας Τ.Ο. Πύργου ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

«Σε μία πόλη που επί σειρά ετών ήταν παραμελημένη …ότι έργο και να κάνεις μέσα σε μία τετραετία, σαφώς και είναι λίγο, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά… Δυστυχώς δεν γίνονται θαύματα! Ο νυν Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος δεσμεύτηκε ότι και την ερχόμενη τετραετία με το ίδιο ρεαλιστικό πείσμα θα προσπαθήσει για το μέγιστο καλό της πόλης μας. Εγώ, πιστεύοντας στο όραμα και στο πείσμα του, συστρατεύτηκα σε αυτή τη νέα προσπάθεια για την “πολύπλευρη” και “πολυεπίπεδη” ανοικοδόμηση του Πύργου μας θέτοντας υποψηφιότητα. Η ζωή διδάσκει ότι τίποτα δε χαρίζεται….όλα κατακτιούνται με πείσμα και αγώνα!».

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΓΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τ.Ο ΠΥΡΓΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ

Δώρα Νικολοπούλου,  Ιδιωτική Υπάλληλος- Αθλήτρια

«Βιώνοντας την καθημερινότητα ως εργαζόμενη και ως αθλήτρια, διαπίστωσα ότι με επικεφαλής τον δήμαρχο μας Τάκη Αντωνακόπουλο ωρίμασε η στιγμή, νέοι, οραματιστές και σύγχρονοι άνθρωποι να ασχοληθούν με τα κοινωνικά δρώμενα. Είναι τιμή μου που με επέλεξε ο δήμαρχος μας στην παράταξη του, συντάσσομαι στο πλευρό του και ζήτω την στήριξη σας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της πόλης μας».

Αθηνά Βελισσάρη

«Η επαφή μου με τον κόσμο, λόγω της εργασίας μου στο κατάστημα γυναικείων ρούχων που διατηρούσα, και της κοινωνικότητας μου με έκανε να δω με τα μάτια πολλών τι χρειάζεται αυτή η πόλη. Άσχετα των πολιτικών πεποιθήσεων του καθενός, τα προβλήματα είναι για όλους μας κοινά. Στηρίζω τον Τάκη Αντωνακόπουλο στις ερχόμενες εκλογές 8ης Οκτωβρίου κατεβαίνοντας σαν δημοτική σύμβουλος μαζί του! Η αμεσότητα του χαρακτήρα του, οι στόχοι του, η ειλικρίνεια απέναντι στους δημότες του, το θάρρος του απέναντι σε όλες τις δυσκολίες και η πραγματοποίηση των έργων που υποσχέθηκε με έκαναν να τον εμπιστευτώ ακόμα περισσότερο. Γνωρίζοντας τον πολλά χρονιά εγώ και η οικογένεια μου ξέρω καλά πόσα μπορεί ακόμα να προσφέρει σε όλο τον Δήμο μας! Για το καλό όλων μας και ειδικά για την εξέλιξη των παιδιών μας!».


Δημοτική παράταξη «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»- Στάθης Καννής

Έλενα Μπαγιώργου Κλωνάρη, Οικονομολόγος

«Συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές εκπροσωπώντας μια γενιά που έχει απογοητευθεί από την τακτική των δυνάμεων της συντήρησης που θέλουν την νεολαία στο περιθώριο των εξελίξεων, εξαλείφοντας κάθε πιθανότητα προοδευτικής αλλαγής! Μόνο ως ενεργοί πολίτες μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ευημερία για τον τόπο μας».

Νικόχρηστος Λαμπαούνας, Ελεύθερος επαγγελματίας, Μουσικός

«Είμαστε εδώ κοιτάζοντας το μέλλ-ΟΝ, ανοίγοντας πανιά, με πολλή όρεξη και με όνειρα για τα χρόνια που έρχονται, πριν η πόλη βγει off.

Ο Πύργος έχει μέλλον! Χρειάζεται όμως νέους στόχους, φρέσκιες ιδέες και πάνω από όλα όρεξη και σκληρή δουλειά!

Αν όχι εγώ, αν όχι εμείς, τότε ποιοι θα αποφασίσουν για την πόλη στην οποία ζούμε;

Καλούμε όλους να μας στηρίξουν με την ψήφο τους δίνοντας μας την δυνατότητα να αγωνιστούμε για το καλό αυτού του τόπου. Όλοι μαζί μπορούμε!».

Μιχαλακοπούλου Μαρία, Τελειόφοιτη Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Ιδιωτική Υπάλληλος

Είμαι ενεργή πολίτης  και εργάζομαι σε αυτόν τον τόπο την τελευταία δεκαετία. Θέλω να παραμείνω σ αυτήν την πόλη που με έχει στηρίξει τόσα χρόνια, παλεύοντας γι’ αυτήν για ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους πολίτες της και ιδιαίτερα τους νέους. Έτσι στις επικείμενες εκλογές αποφάσισα να συμμετέχω με την παράταξη ΜΠΟΡΟΥΜΕ του κυρίου Καννή ενός αξιοπρεπέστατου ΑΝΘΡΩΠΟΥ, την τονίζω αυτή τη λέξη γιατί την έχουμε ξεχάσει πλέον, για έναν δήμο πιο σύγχρονο πιο λειτουργικό που θα αγκαλιάσει και θα προωθήσει τη νέα γενιά!

Βασίλης Λόλας, Οικονομολόγος- Σύμβουλος ΕΣΠΑ

«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά, για πρώτη φορά, με την παράταξη ‘ΜΠΟΡΟΥΜΕ’, με επικεφαλής τον δικηγόρο κύριο Καννή Ευστάθιο και στόχο την αξιοποίηση της 17χρονης επαγγελματικής μου εμπειρίας στο χώρο των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ με μια αντίστοιχη διαδικασία που μπορεί να εφαρμοστεί και στο δημόσιο βίο, δηλαδή με την υποβολή και υλοποίηση προτάσεων που αφορούν ολόκληρο τον Δήμο μας, μέσω της χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

H πολιτική αυτή έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία σε άλλες πόλεις της και πιστεύω πως ήρθε η ώρα ν’ ακολουθήσουμε κι εμείς μια αντίστοιχη πορεία.

Με στοχευμένες παρεμβάσεις λοιπόν ‘ΜΠΟΡΟΥΜΕ’ να δώσουμε την απαιτούμενη ώθηση και ανάπτυξη για τον Δήμο μας, να βελτιώσουμε την αισθητική και την ποιότητα ζωής μας, να  δώσουμε κίνητρο στους νέους και τις νέες της περιοχής που κάποτε έφυγαν για ν’ αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο, να  επιστρέψουν στον τόπο που μεγάλωσαν.

Εμείς έχουμε την ακλόνητη πεποίθηση και τη σιγουριά πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, εφόσον μας εμπιστευτούν με την ψήφο τους οι πολίτες του Δήμου Πύργου».

Ραμαροσον Ελευθερία, Μπορούμε, Φιλόλογος, υποψήφια Διδάκτωρ Φιλολογίας Παν. Πατρών

Εργαζόμενη, μητέρα τριων παιδιών και επιστήμονας εισέρχεται για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο με την παράταξη “Μπορούμε” του κ. Καννή Στάθη και είναι υποψήφια στην δημοτική ενότητα Πύργου. 

«Δεσμεύομαι να παλέψω για όλους τους πολίτες, για έναν καλύτερο Πύργο με διαδικασίες που θα χαρακτηρίζονται από διαφάνεια και αξιοπρέπεια, ώστε να δούμε την πόλη μας να αναβαθμίζεται και να καταλαμβάνει τη θέση που της αξίζει σε όλα τα επίπεδα. Ως νέο άτομο στην πολιτική σκηνή του τόπου έχω όλη την ενέργεια και την διάθεση, αφουγκραζόμενη χρόνια τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, να συνδράμω ενεργά στην επίλυση τους και στην δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την ευμάρεια των πολιτών. Γιατί ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε το καλύτερο και θα το κάνουμε».


Δημοτική παράταξη «ΔΕΚΑ»- Διονύσης Μπέλτσος

Γρηγόρης Κοπανάς, υποψήφιος ΔΚ Πύργου

«Ονομάζομαι Γρηγόρης Κοπανάς και είμαι ο νεότερος υποψήφιος σύμβουλος, μόλις 18 χρονών. Από την ηλικία των 16 ετών ασχολούμαι με τα κοινά είτε ως πρόεδρος και μέλος του 15μελους στο 4ο Λύκειο Πύργου ή ως έφηβος βουλευτής Ηλείας στην βουλή των εφήβων. Μεγαλώνοντας και ζώντας στον Πύργο πάντα θαύμαζα άλλες πόλης και ονειρευόμουν ότι κάποια μέρα η πόλη μου θα μπορέσει να σταθεί αντάξια δίπλα σε άλλες. Πριν από μερικούς μήνες γνώρισα τον Διονύση Μπέλτσο και έπειτα από συζητήσεις μαζί του και πολύ σκέψη, κατάλαβα ότι ο συνδυασμός Δ.Ε.Κ.Α είναι ο μοναδικός ο οποίος μπορεί να φέρει την αλλαγή που περιμένω. Έτσι, αποφάσισα να συμμετέχω με αυτόν τον συνδυασμό στις επερχόμενες εκλογές και ελπίζω ότι οι συνδημότες μου θα βοηθήσουν, όχι μόνο εμένα, αλλά και την παράταξη Δ.Ε.Κ.Α σε αυτό τον αγώνα για να μετατρέψουμε την πόλη μας σε πρότυπο πρωτεύουσας νομού».

Αναστασία Σταθοπούλου, Νοσηλεύτρια ΓΝ Ηλείας

«Ονομάζομαι Σταθοπούλου Αναστασία εργάζομαι στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου ως νοσηλεύτρια τα τελευταία 20 χρόνια και ζω στον Πύργο μαζί με την οικογένειά μου. Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά στο πλευρό του Διονύση Μπέλτσου έτσι ώστε να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση προς το καλύτερο φροντίζοντας για μία πόλη καθαρή, ασφαλής και σύγχρονη, που  να αποτελεί πόλο έλξης για Έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες εκμεταλλευόμενοι την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου αυτού. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι αγωνίζομαι χρόνια τώρα με όλες μου τις δυνάμεις για να βοηθήσω τον συνάνθρωπό μου. Ήρθε η ώρα να συνδράμω και γω με τις ίδιες δυνάμεις  για να αφήσουμε έναν καλύτερο τόπο και μέλλον στα παιδιά μας».

Παναγιώτης Μπαλάσκας, Δικηγόρος

«Ο Πύργος είναι η πόλη που μεγάλωσα, πήγα σχολείο και απέκτησα τις πρώτες μου παρέες. Ακόμα και στα φοιτητικά μου χρόνια το μυαλό μου ήταν στις λίγες μέρες επιστροφής σε αυτή την όμορφη πόλη. Έτσι όταν ήρθε η πρόταση από τον κ.Μπέλτσονα συμμετάσχω στη προσπάθεια του για αλλαγή της πόλης, το θεώρησα υποχρέωση μου να προσφέρω με την εμπειρία και τις γνώσεις μου, στη πόλη που με έκανε αυτό που είμαι σήμερα. Η ενασχόληση με τα κοινά είναι κάτι καινούριο για εμένα αλλά η όρεξη για προσφορά που έχω, συνέβαλε στο να είμαι υποψήφιος. Ελπίζω οι συνδημότες μας, να μας κρίνουν δίκαια και να νικήσει ο καλύτερος».

Θοδωρής Μπουλούμπασης, Μαθηματικός, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Εφαρμοσμένης Διαχείρισης Κινδύνων τμήμα Οικονομικών ΕΚΠΑ

«Συστρατεύομαι στην προσπάθεια του Διονύση Μπέλτσου, διότι θεωρώ ότι το ήθος του, η αυτοδιοικητική του πορεία, καθώς και οι γνώσεις του αποτελούν εγγύηση για το μέλλον του Δήμου Πύργου. Ζητώ την στήριξη των συνδημοτών μου ως ο  νεότερος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο κορμού, ώστε να μπορέσω να εκπροσωπήσω μία γενιά που δυστυχώς έχει εγκαταλείψει την πόλη μας. Ο Δήμος μας θα αλλάξει και αυτό για την παράταξη μας αποτελεί Μονόδρομο!».

Σωτήρης Παυλόπουλος, Εργολάβος, Ελεύθερος Επαγγελματίας

«Ο λόγος που αποφάσισα να συμμετέχω στη διαδικασία εκλογής νέου δημάρχου για το δήμο Πύργου ήταν η αγανάκτηση για το τέλμα που έχει περιέλθει η τοπική αυτοδιοίκηση.Οι συνεχόμενες εναλλαγές των ίδιων προσώπων χωρίς καμία ιδιότητα σε σημαντικές θέσεις του δήμου έχουν οδηγήσει το δήμο Πύργου στην κατάσταση που βρίσκεται. Στο πρόσωπο του Διονύση είδα την αλλαγή, είδα την ελπίδα, ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει για αυτό το δήμο. Η παράταξη ΔΕΚΑ αποτελείται από νέους ανθρώπους, επαγγελματίες και τεχνοκράτες, πού οραματίζονται μία σύγχρονη πόλη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia