FOLLOW US: facebook twitter

«Νέα γη» – Γιάννη Κορίζης και Ζαχαρίας Καρούνης

Ημερομηνία: 13-03-2024 | Συντάκτης:

Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι του νεαρού Ηλείου ερμηνευτή και συνθέτη σε στίχους του πατέρα του Δημήτρη Κορίζη

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Ο  νεαρός  Ηλείος ταλαντούχος ερμηνευτής και συνθέτης Γιάννης Κορίζης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Νέα γη» σε σύνθεση δική του, στίχους του Δημήτρη Κορίζη – πατέρας και γιος συνεργάζονται για μια ακόμα φορά-  και ερμηνεία του Ζαχαρία Καρούνη.

Ο Γιάννης Κορίζης που μας έχει χαρίσει τόσο συνθετικά όσο και ερμηνευτικά εξαιρετικά τραγούδια εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο στη δημιουργική του πορεία που περιλαμβάνει  εκλεκτές συνεργασίες, όπως αυτή με τον καταξιωμένο ερμηνευτή Ζαχαρία Καρούνη.
Το τραγούδι «Νέα γη» είναι ένα ξεχωριστό τραγούδι και με την ποιότητά του δίνει το στίγμα της ολοκληρωμένης εργασίας του Γιάννη Κορίζη που θα ακολουθήσει  το επόμενο διάστημα και όπως ο ίδιος προαναγγέλλει, τα τραγούδια αυτά θα ενταχθούν  σε ένα ολοκληρωμένο album που θα κυκλοφορήσει από το Ogdoo Music. Μάλιστα θα περιλαμβάνει πολλές συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες, σε μουσική Γιάννη Κορίζη και στίχους του Δημήτρης Κορίζης.

Ο Ζαχαρίας Καρούνης ερμηνεύει επιβλητικά και με την εκφραστικότητα που τον διακρίνει το αξιόλογο τραγούδι «ΝΕΑ ΓΗ»  του Γιάννη Κορίζη, καθώς  και τους γεμάτους εικόνες στίχους του Δημήτρη Κορίζη.
Το τραγούδι  «Νέα γη» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group σε YouTube, Spotify και λοιπές ψηφιακές πλατφόρμες. Ενορχήστρωση: John Thanos Εξώφυλλο-Εικαστικό μέρος: Γιάννης Καμπιώτης.

Το 2016 ξεκινά η μουσική πορεία του Γ. Κορίζη Η συνεργασία του Γιάννη Κορίζη με το Ogdoo Music Group αρχίζει το 2016 με την κυκλοφορία του single «Το θεριό». Ακολουθεί τον Μάρτιο του 2017 η κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού album με τίτλο «Καράβια Xάρτινα» και με τη συμμετοχή του αγαπημένου τραγουδοποιού Μίλτου Πασχαλίδη. Σχεδόν 1 χρόνο αργότερα,τον Απρίλιο του 2018, βγήκε στον αέρα το  single «Γιατί δεν μ’άκουσες ποτέ» ,άλλο ένα single του σε συνεργασία αυτή τη φορά με τον κορυφαίο δημοτικό τραγουδιστή Παναγιώτη Λάλεζα.

Ακολούθησε η κυκλοφορία τριών ξεχωριστών τραγουδιών: “Μενεξεδένια τα βουνά” σε συνεργασία με τον μέγιστο Μίκη Θεοδωράκη, “Πάλι σιωπηλά” σε μουσική δική του και στίχους του σημαντικού δημιουργού Δημήτρη Κορίζη και “Φάροι”, ένα μοναδικό ντουέτο μα τον κορυφαίο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος