FOLLOW US: facebook twitter

Νέα δύσκολη πυρκαγιά στο Λιβαδάκι Καλλιθέας-Ολονύχτια μάχη από τους πυροσβέστες της Ηλείας

Ημερομηνία: 05-04-2022 | Συντάκτης:
Φωτό: Γ. Αδαμόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Δύσκολη μάχη με τις φλόγες έδιναν ως αργά χθες το βράδυ οι πυροσβέστες της Ηλείας για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι κοντά στο Λιβαδάκι Καλλιθέας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Το συμβάν έγινε αντιληπτό λίγο πριν από τις 2μ.μ. και αμέσως σήμανε συναγερμό στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων, καθώς οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για σοβαρό κίνδυνο στον οικισμό Φτελιά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα με επικεφαλής τον προϊστάμενο του ΠΚ Κρεστένων, Κώστα Δρακόπουλο, αποτρέποντας τον κίνδυνο για τον οικισμό. Ωστόσο, οι απανωτές κηλιδώσεις δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστών, ενώ λίγο μετά το απόγευμα η φωτιά κατευθύνθηκε προς το Ζαχοβούνι, καθιστώντας αναγκαία την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων από τον Πύργο και από άλλες υπηρεσίες, με επικεφαλής τον διοικητή της ΠΥ Πύργου, Νίκο Σμαρνάκη.

Στο σημείο επιχειρούσαν έως αργά χθες το βράδυ 16 οχήματα με 32 άνδρες με επικεφαλής τον διοικητή ΠΥ Ηλείας, Γιώργο Κωνσταντακόπουλο, για να ελέγξουν την πυρκαγιά και να αποτρέψουν τον κίνδυνο για την κατοικημένη ζώνη. Το έργο των πυροσβεστών ενίσχυσε και η Πολιτική Προστασία του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με οχήματα, ενώ στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Δάγκαρης.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις μαρτυρούν καύση γεωργικών υπολειμμάτων και ήδη διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό υπόπτου για εμπρησμό από αμέλεια.
Ο πρόεδρος της ΤΚ Λιβαδάκι, Θανάσης Κορμπάς, δήλωσε στην Πρωινή ότι οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι καθώς η πυρκαγιά έχει κάψει μεγάλες εκτάσεις στο Ζαχοβούνι και είναι αρκετά κοντά στα πρώτα σπίτια στο Λιβαδάκι και στη Φτελιά.

«Ανησυχούμε γιατί αν περάσει το ρεματάκι, θα είναι πολύ δύσκολα για τα πρώτα σπίτια στο Λιβαδάκι», ανέφερε.

Σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε πυρκαγιά και στο Μπισχίνι Ζαχάρως, ωστόσο το συμβάν αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους πυροσβέστες του ΠΚ Κρεστένων, οι οποίοι επενέβησαν εγκαίρως και απέτρεψαν την εξάπλωσή τους, περιορίζοντας την καμένη έκταση στα έξι στρέμματα περίπου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος