FOLLOW US: facebook twitter

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 8 Μάρτη – Ισότιμη συμμετοχή παντού!

Ημερομηνία: 07-03-2024 | Συντάκτης:

Στις 8 του Μάρτη τιμούμε τους αγώνες των γυναικών για ίσα δικαιώματα και ισότιμη συμμετοχή σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής.

Σήμερα οι αγώνες των γυναικών εξακολουθούν να είναι επίκαιροι:

  • Για το δικαίωμα στην εργασία, για «ίση αμοιβή για ίση εργασία», για εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, για «σπάσιμο της γυάλινης οροφής».
  • Για ορατότητα και ίση εκπροσώπηση στην πολιτική, στο συνδικαλισμό, για ισότιμη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
  • Για το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, αυτοπροσδιορισμού και αντιπροσώπευσης όλων των γυναικών ανεξαρτήτως τάξης, χρώματος, φυλής, ηλικίας, σεξουαλικής ταυτότητας, τυχόν αναπηρίας, γλώσσας, εργασίας και εκπαίδευσης, ενάντια σε κάθε μορφή καταναγκασμού και ιδιαίτερα της εμπορίας ανθρώπων για σεξουαλική και εργασιακή εκμετάλλευση (human trafficking).
  • Για την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση των γυναικών, ενάντια σε νεοσυντηρητικές και ακροδεξιές δυνάμεις που τη στοχοποιούν.
  • Για την πλήρη εφαρμογή στη χώρα μας της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, για την ενίσχυση των δομών πρόληψης, στήριξης των επιζωσών έμφυλης βίας, για την εισαγωγή στα σχολεία του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, για ένα νέο και προοδευτικό οικογενειακό δίκαιο που θα αγκαλιάζει όλες τις μορφές οικογένειας, που θα αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και για τους δύο γονείς και θα προστατεύει από την ενδοοικογενειακή βία.
  • Ενάντια στη διαρκώς αυξανόμενη έμφυλη βία και κακοποίηση, για να συμπεριληφθεί στο ποινικό μας δίκαιο η πλέον ακραία έκφρασή της, η γυναικοκτονία.
  • Ενάντια στον καθημερινό σεξισμό, τη σεξουαλική παρενόχληση και τις διακρίσεις στο χώρο εργασίας και στην καθημερινή ζωή.
  • Ενάντια στα έμφυλα στερεότυπα, στους καθιερωμένους ρόλους και απεικονίσεις των φύλων στη δημόσια ζωή, αλλά και στην αποτύπωσή τους στην επίσημη ή την καθημερινή γλώσσα.

Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη! Παρακολουθούμε με αποτροπιασμό το έγκλημα που συντελείται από το Ισραήλ στη Γάζα! Ανησυχούμε για την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση και τον πόλεμο στην Ουκρανία! Είμαστε δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων του μαζικού εγκλήματος των Τεμπών και ζητούμε απόδοση δικαιοσύνης! Αντιστεκόμαστε στις επιδιώξεις υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης του Ε.Σ.Υ.! Διεκδικούμε υψηλού επιπέδου δημόσια και δωρεάν Παιδεία, εναντιωνόμαστε στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων!

Συνεχίζουμε! Οι γυναίκες αλλά και όλα τα μέλη της Νέας Αριστεράς είμαστε παρούσες και παρόντες στις μικρές και μεγάλες μάχες της εποχής μας!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος