FOLLOW US: facebook twitter

Να υπάρξει παρέμβαση στον ΕΛΓΑ για ζημιές από καύσωνα

Ημερομηνία: 31-07-2023 | Συντάκτης:

Τάσος Κάπος: Μεγάλο το πρόβλημα στην αγροτικη παραγωγή του τόπου

Οφείλουμε να στηρίξουμε τους πληγέντες αγρότες μας πιέζοντας για διαδικασία αποζημιώσεων

«Το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε βασικές αγροτικές καλλιέργειες του τόπου από τις συνθήκες του παρατεταμένου καύσωνα», επεσήμανε με δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Ζαχάρως Τάσος Κάπος.

«Οι ζημιές που παρατηρούνται μέχρι τώρα στον πολύπαθο πρωτογενή τομέα υπερβαίνουν και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις αφού οι πρωτόγνωρες σε διάρκεια υψηλές θερμοκρασίες έχουν ‘‘κάψει’’ επί της ουσίας το αποτέλεσμα της φετινής παραγωγής», τόνισε ο κ. Κάπος, ο οποίος και ζητά παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τους απαραίτητους ελέγχους.

Δυστυχώς, ανέφερε ακόμη ο υποψήφιος Δήμαρχος, η Ζαχάρω και η Φιγαλεία που πλέον του τουρισμού, βασίζονται κυρίαρχα και στον αγροτικό τομέα, επλήγησαν «βάναυσα» από τις τελευταίες καιρικές συνθήκες, «πληρώνοντας» μεταξύ άλλων και τις αιφνιδιαστικές μετατροπές που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν υποστεί σημαντική ή μερική καταστροφή καλλιέργειες κηπευτικών που βρίσκονται σε μεγάλες εκτάσεις στη Νότια Ηλεία και φυσικά στον Δήμο μας αλλά και κατηγορίες παραγωγής που αφορούν στις ελιές, τη σταφίδα κ.λπ.

Εκτιμώ ότι με την έναρξη διαδικασίας αναγγελίας ζημιών και τη συνέχισή τους για όσο διάστημα χρειαστεί ο Ασφαλιστικός Οργανισμός των αγροτών οφείλει άμεσα να μεριμνήσει, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση είναι επιβεβλημένη να πιέσει και να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία και η Δημ. Αρχή. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των αγροτών μας, και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κάπος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot