FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Παππάς: «Την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχουμε κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα»!

Ημερομηνία: 30-01-2023 | Συντάκτης:

Ηχηρό μήνυμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ έστειλε από τον Πύργο ο πρ. υπουργός Ν. Παππάς στην εντυπωσιακή πολιτική συγκέντρωση & κοπή πίτας του κόμματος στου Ξυστρή το Σάββατο το απόγευμα

Ν. Παππάς:«Ο  Κ.  Μητσοτάκης θα φύγει και θα τον συνοδεύει το στίγμα του παρακράτους και των παρακολουθήσεων”.

Δ. Καλαματιανός: «Πρέπει να απαντάμε στις προσπάθειες σπίλωσης και αντιπερισπασμού από την ΝΔ για να καλύψουν το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών! Είναι ένοχοι!

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

Ηχηρό μήνυμα νίκης όλων των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων  συσπειρωμένων γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και τον Αλέξη Τσίπρα, στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση,  με στόχο την επομένη των εκλογών να έχουμε κυβέρνηση, έστειλε το Σάββατο το απόγεμα από τον Πύργο, ο πρ. Υπουργός και   βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Παππάς. Ο πρ. Υπουργός  παρευρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κατάμεστο από κόσμο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή. Μιλώντας σε  μια εντυπωσιακή συγκέντρωση και ένα κοινό που τον υποδέχθηκε με ενθουσιασμό, παρουσίασε τις θέσεις, τις Εθνικές Προτεραιότητες και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Δίκαιο Κράτος, Δίκαιη Οικονομία, Δίκαιη Κοινωνία,  πάνδημο αίτημα για Δικαιοσύνη, Δημοκρατία και Διαφάνεια,  αποδόμησε εντελώς την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην οποία άσκησε δριμεία κριτική δείχνοντας ως υπεύθυνο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό .

Παράλληλα ο κ. Παππάς  επισήμανε ότι ο νομός μας στέλνει διπλό πανίσχυρο μήνυμα πολιτικής αλλαγής  στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του τονίζοντας ότι  αφενός η ΝΔ στην Ηλεία θα χάσει με διαφορά 10 μονάδων  και αφετέρου την Δευτέρα μετά τις εκλογές με πρώτη δύναμη το ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου και με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα η χώρα θα έχει κυβέρνηση. “Ο κύκλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει τελειώσει. Δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής. Τι θα λέει, λοιπόν; Πάμε στις πρώτες εκλογές για ζέσταμα για να ξαναπάμε στις δεύτερες μετά από ένα μήνα; Με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα μπορεί να έχει σταθερή προοδευτική κυβέρνηση από την επομένη των εκλογών και ο  Μητσοτάκης θα φύγει και θα τον συνοδεύει το στίγμα του παρακράτους και των παρακολουθήσεων”.

Την εκδήλωσε  άνοιξε ο Συντονιστής της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Παναγιώτης Φλεβοτόμος τονίζοντας ότι ο κ. Παππάς βρίσκει την Ηλεία βυθισμένη στα προβλήματα κι ήρθε σε ένα νομό χωρίς Υγεία, χωρίς δρόμο, με πολλά ζόρια για τον αγροτικό κόσμο, τα οποία γνωρίζει από πρώτο χέρι.

Ευθεία επίθεση Δ. Καλαματιανού στην κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη: «Είναι ένοχοι»!  

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός που δεν μπόρεσε να μην εκφράσει τον ενθουσιασμό του για την μαζικότητα της εκδήλωσης, αναφέροντας ότι «από την Ηλεία στέλνουμε απόψε ηχηρό μήνυμα νίκης των εκλογών». Προλογίζοντας τον Νικο Παππά και αναφερόμενος στην διωγμό που δέχεται όπως είπε από την κυβέρνηση, βγήκε με μια καθαρά επιθετική πολιτική απέναντι στην ΝΔ τονίζοντας  ότι διώκεται όχι γιατί πήρε χρήματα, αλλά γιατί έφερε χρήματα και γι αυτό έχει θύμα σκευωρίας!

« Ο Νίκος Παππάς διώκεται γιατί ανάγκασε τους ολιγάρχες που νέμονται τον ιδρώτα του λαού να δώσουν 50 εκ ευρώ ο καθένας από τους μεγαλοκαναλάρχες ενισχύοντας με τα χρήματα αυτά, τα  250 εκ. ευρώ,  το εθνικό σύστημα υγείας και αυτό δεν μπορούν να του το συγχωρήσουν! Γι αυτό και η ολιγαρχία επιτίθεται με σφοδρότητα στον Νίκο Παππά αλλά δεν θα τους περάσει! Ο Κρέντζος αθωώθηκε χθες και όλες οι σκευωρίες καταρρίπτονται πανηγυρικά. Νίκο είμαστε μαζί σου! Γιατί πρέπει να απαντάμε στις προσπάθειες σπίλωσης και αντιπερισπασμού που γίνονται για να καλύψουν το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών! Είναι ένοχοι! Έστησαν όλες αυτές τις παρακρατικές διαδικασίες για να παρακολουθούν, να ελέγχουν και να εκβιάζουν τους δικούς τους καταρχήν για να περνάνε τις πολιτικές τους υπέρ των ολίγων στρώνοντας στη συνέχεια το χαλί της ακρίβειας.»

Στη συνέχεια ο κ Καλαματιανός αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνει η Ηλεία επί κυβέρνησης Ν.Δ χωρίς Νοσοκομεία και δημόσια Υγεία αφού τεχνηέντως διαπράττει αυτό το «έγκλημα» ανοίγοντας το δρόμο στους ιδιώτες, η Ηλεία έμεινε έξω από τον ακαδημαϊκό χάρτη με την κατάργηση αρχικά των ΤΕΙ και μετά τον Παν/κών τμημάτων αλλά και του τμήματος ΤΕΕΦΑ που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς δρόμους με την Πατρών- Πύργου να καθυστερεί ήδη 2 χρόνια από το χρονοδιάγραμμα που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και όλο το υπόλοιπο οδικό δίκτυο να παραμένει σε υποσχέσεις. Τέλος ο κ. Καλαματιανός επισήμανε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ είναι έτοιμο, στοχευμένο με όρους κοινωνίας: « είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε γι αυτό και θέλουμε την πρωτιά! Με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές την άλλη μέρα θα είμαστε κυβέρνηση. Με αποφασιστικότητα, με δυναμισμό και με αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε»!

Νίκος Παππάς: «Η ΝΔ είναι κόμμα…  παρακολουθητών και παρακολουθημένων»!

Στη συνέχεια ο Νίκος Παππάς άσκησε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, εστιάζοντας κυρίως  στην υπόθεση του σκανδάλου των παρακολουθήσεων επισημαίνοντας ότι η πρώτη ύλη των παρακολουθήσεων του επιτελικού παρακράτους αποτελεί τη συγκολλητική ουσία της ΝΔ, που είναι κόμμα…  παρακολουθητών και παρακολουθημένων! Τόνισε μάλιστα ότι  ειχε στήσει ένα μηχανισμό ελέγχου για να επιβάλλει τις πολιτικές του επισημαίνοντας ότι «οι παρακολουθήσεις και οι υποκλοπές,  ήταν το μέσον για να επιβάλλει ο Κ. Μητσοτάκης την ακρίβεια!» 

Αναλύοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι σε αντίθεση με τη ΝΔ αυτό δεν φτιάχτηκε σε ένα κλειστό γραφεία αλλά μαζί με την κοινωνία για το κοινό καλό, κάτι το οποίο δεν μπορεί να κάνει ο αρχηγός των αρίστων που ασκεί μια πολιτική μόνο για τους λίγους. Έκανε μια εκτενή αναφορά στην ενεργειακή κρίση και την αντιμετώπισή της, αναφεροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει ψηλά στην ατζέντα του και επιτιθέμενος στη κυβέρνηση επισήμανε ότι το δούλεμα πια δεν περνάει με τις υποτιθέμενες επιστροφές των χρεώσεων που τις έχουμε όλοι διπλοπληρώσει ενώ έχουν κάνει την ΔΕΗ πρωταθλήτρια στις ακρίβεια που στελεχώνεται από τους κολλητούς του Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο καταπολέμησης της ενεργειακής κρίσης έχει σχέδιο κρατικοποίησης της ΔΕΗ, ενώ η ακρίβεια για να αντιμετωπιστεί πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα της.

Αναφερόμενος στους ελεύθερους επαγγελματίες ο κ. Παππάς είπε ότι την μεσαία τάξη όντως την πλήγωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πολιτικές που επέβαλλε η τρόικα όπου πάλεψε γενναία να αντιμετωπίσει με την συγκατάθεση όμως του λαού. Τώρα είναι έτοιμος να  υιοθετήσει πολιτικές στήριξής της μεσαίας τάξης και των ελεύθερων επαγγελματιών αναφέροντας το αφορολόγητο ως τις 10.000 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σ περιλαμβάνονται ακόμα άμεσα μέτρα κατά της ακρίβειας, προστασία της α’ κατοικίας, αντιμετώπιση του υπέρογκου ιδιωτικού χρέους, επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ έμφαση θα δοθεί στην ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους.

Καταλήγοντας ο κ. Παππας  καλέσε τους πολίτες να δώσουν την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ γιατί έτσι  η χώρα δεν θα μπει σε περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας, αλλά θα αποκτήσει ισχυρή και σταθερή προοδευτική διακυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. «Οι εκλογές αυτές δεν θα είναι περίπατος, θα χρησιμοποιήσουν κάθε αθέμιτο μέσο, θα λασπολογήσουν όσο κα όπως μπορούν. Όμως εμείς είμαστε εδώ με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά και η νίκη θα είναι δική μας».

Η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Το παρών έδωσαν όλοι οι πρώην Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τα  μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από την Ηλεία, ο δήμαρχος Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ Πύργου Ν. Κυριαζής, ο αντιδήμαρχος Γ. Αργυρόπουλος,  αυτοδιοικητικοί και αντιδήμαρχιοι όλων των δήμων, υποψηφιοι βουλευτές, στελέχη των τοπικών οργανώσεων και πολύς κόσμος από όλον τον προοδευτικό χώρο.  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος